Ηλεκτρικά πατίνια της Lime άρχισαν να βρίζουν

Hackers φαίνεται ότι “πείραξαν” τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime με αποτέλεσμα αυτά να αρχίζουν να βρίζουν τους αναβάτες. Η εταιρεία φανερά ενοχλημένη, χαρακτήρισε το γεγονός “καθόλου έξυπνο” και “καθόλου αστείο”.

lime

Τα ασύρματα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime, που έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο και μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι έπεσαν θύματα ενός χιουμορίστα hacker στο Brisbane της Αυστραλίας. O hacker κατάφερε να τα τροποποιήσει ώστε να αναπαράγουν ακατάλληλες φωνητικές ηχογραφήσεις, ένα hack που η εταιρεία δεν το διασκέδασε καθόλου.

Τα φωνητικά μηνύματα που ακούγονταν από τα e-scooters, καταγράφηκαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων από τους χρήστες που πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν και ανέβηκαν στα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Σε αυτά θα ακούσετε τα πατίνια να λένε “Μην με πάρεις. Δεν μου αρέσει να τρέχω” (μέσω ενός βίντεο στο twitter από την 7News Brisbane), ή “Αν πρόκειται να οδηγήσετε τον κ…λο μου, τότε παρακαλώ τραβήξτε τα μαλλιά μου, ΟΚ ?”, (μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube).

  Clonezilla Live 2.6.6-15 μόλις κυκλοφόρησε

Τα πατίνια κανονικά αναπαράγουν ήχους όταν λειτουργούν, για παράδειγμα όταν είναι ξεκλείδωτα. Πέρυσι, το Guardian ανέφερε ότι ένα πατίνι της Lime στο Όουκλαντ είχε προγραμματιστεί να φωνάζει: “Ξεκλειδώστε με για να με οδηγήσετε, αλλιώς θα καλέσω την αστυνομία”, αν κάποιος απλώς το πείραζε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο hacker παραβίασε την φυσική θύρα των αρχείων ήχου, τοπικά σε κάθε πατίνι, και δεν απόκτησε πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα τους. Οκτώ πατίνια συνολικά επηρεάστηκαν και έχουν πλέον αποσυρθεί από τη χρήση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

6  +  2  =  

Previous Story

SMBdoor backdoor PoC: εμπνευσμένο από την NSA

Next Story

Exercise in a Box από την GCHQ: δοκιμάστε δωρεάν τις αντοχές της επιχείρησής σας