Israel αεροπορική επιδρομή σαν απάντηση σε cyberattack της Hamas

Η Israel Defense Force ισχυρίζεται ότι σταμάτησε μια απόπειρα στον κυβερνοχώρο που ξεκίνησε η Hamas κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σαν αντίποινα λοιπόν θεώρησε καλό να στρέψει ένα εναντίον του κτιρίου στη Gaza απ' όπου προερχόταν η επίθεση. Είναι η πρώτη φορά που ένας στρατός πραγματοποιεί αντίποινα με φυσική βία σε πραγματικό χρόνο εναντίον ενός cyberattack.

Israel

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησαν μαζικές επιθέσεις από την Hamas και τους Ισραηλινούς που διαρκούν μέχρι σήμερα. Η Hamas έριξε πάνω από 600 πυραύλους στο Ισραήλ, ενώ η IDF πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον εκατοντάδων στρατιωτικών στόχων (όπως τους αναφέρει). Μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι και τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από εκατό τραυματίες. Οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αυξήθηκαν το τελευταίο έτος, με διαδηλώσεις και παροδικές βίαιες εκρήξεις.

Το Σάββατο, η Israel Defense Force ανέφερε ότι η Hamas ξεκίνησε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ισραήλ. Δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο στόχος, αλλά δήλωσε στους The Times of Ιsrael ότι είχε σχεδιαστεί για να “βλάψει την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ισραήλ”.

Επίσης, ανέφερε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να ήταν πολύπλοκη και κατάφεραν να την σταματήσουν πολύ γρήγορα. Ένας εκπρόσωπος της Israel Defense Force αναφέρει στη δημοσίευση ότι “η Χαμάς δεν έχει πλέον μετά το χτύπημά μας”.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε η IDF και δείχνει το κτίριο που πιστεύεται ότι ξεκίνησε το cyberattack.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι όπως φαίνεται η πρώτη φορά που ένας στρατός απάντησε σε ένα cyberattack και η μάχη συνεχίζεται. Όπως αναφέρει ο Cimpanu του ZDNet, οι ΗΠΑ στόχευσαν ένα μέλος του ISIS το 2015, όταν κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά τα αρχεία μελών μιας ς των ΗΠΑ, αλλά αυτή η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο.

Η απάντηση του Ισραήλ εναντίον της Hamas σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια χώρα αντέδρασε με άμεση στρατιωτική δύναμη σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο με μια ενεργή σύγκρουση.

Η επίθεση φυσικά εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το περιστατικό και το τι σημαίνει αυτό για μελλοντικά παρόμοια περιστατικά. Μια γενική αρχή του πολέμου και του διεθνούς δικαίου αναφέρει ότι οι επιθέσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες σαν απάντηση. (Για παράδειγμα, σε μια χώρα δεν θα επιτραπεί η εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου εναντίον της αντίπαλης πρωτεύουσας αν σκοτωθεί ένας στρατιώτης στα σύνορα.)

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).