Τα Windows 10 θα αποκτήσουν έναν ενσωματωμένο πυρήνα Linux

Η ξαφνική ζεστή σχέση μεταξύ Linux και κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, καθώς σύμφωνα με την τα Windows 10 θα αποκτήσουν εντός του 2019 έναν ενσωματωμένο πυρήνα Linux.

Windows 10

Η ανακοίνωση ήρθε χθες από blog της Microsoft. Σύμφωνα με το άρθρο στο blog, ο πυρήνας Linux στα Windows 10 θα φθάσει πρώτα στους Insiders, περίπου στο τέλος του Ιουνίου.

Η πρώτη έκδοση θα βασιστεί στα Linux 4.19, την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση των Linux, και θα συμβαδίζει με κάθε σταθερή έκδοση που θα επακολουθήσει.

Το επιχείρημα θα αποτελέσει την “αντικατάσταση” του τρέχοντα εξομοιωτή Linux ( Wsl2 = Windows Subsystem for Linux 2), θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση , με ταχύτερη εκκίνηση και πιο αποτελεσματική χρήση της ς. Οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με αυτό εγκαθιστώντας μια διανομή από το Microsoft Store.

Επίσης, ο ίδιος ο πυρήνας θα είναι ανοικτού κώδικα, με διαθέσιμες οδηγίες και η Microsoft έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει αλλαγές που θα είναι ανοικτές για χρήση από άλλους. Όλες αυτές οι ειδήσεις ήρθαν μαζί με την ανακοίνωση της Microsoft για το Windows Terminal, ένα νεό συνδυασμένο των εφαρμογών γραμμής εντολών, PowerShell και Wsl.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).