10 online sites για εκμάθηση προγραμματισμού υπολογιστών

10 online sites για κωδικοποίηση: Γνωρίζετε ότι όσοι ασχολούνται με τον προγραμματισμό και την κωδικοποίηση δεν χρειάζεται να ψάχνουν θέσεις εργασίας.

Αν είστε ανήσυχο πνεύμα και επιζητείτε την γνώση παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να μάθετε περισσότερα (online), πάνω στο αντικείμενο που ασχολείστε ήδη, ή να μάθετε από το μηδέν.

online

MIT OpenCourseWare

Το MIT OpenCourseWare είναι απίστευτο.  Τα μαθήματα διατίθενται online και μπορείτε να τα περάσετε με το δικό σας ρυθμό σε περίπτωση που έχετε να κάνετε κι άλλα στην ζωή σας.

Οι διαλέξεις γίνονται με βίντεο, και παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο για να τις αφομοιώσετε εύκολα. Η online σελίδα επικυρώνει τη φήμη του MIT σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όσον αφορά τα μαθήματα προγραμματισμού, μάλλον θα αγαπήσετε τα MIT OCW. Τα εισαγωγικά χωρίζονται σε γενικές εισαγωγές, σε ειδικά μαθήματα γλώσσας και σε μαθήματα παρακολούθησης. Για μια πλήρη λίστα, περιηγηθείτε στο τμήμα Πληροφορικής.

edX

Το edX είναι φορέας online δωρεάν μάθησης σε μαθήματα επιπέδου κολλεγίων, από κοινού με το MIT και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα χωρίς επιβάρυνση, αλλά και η ίδια η οργάνωση είναι μη κερδοσκοπική.

Τα μαθήματα στο edX μπορούν να είναι εβδομαδιαία ή όπως τα ορίσετε οι ίδιοι. Καλύπτουν όλο το φάσμα των θεμάτων που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε διαπιστευμένο πανεπιστήμιο, αλλά υπάρχει πάρα πολύ υλικό για την Επιστήμη των Υπολογιστών, Μηχανικών και Επιχειρήσεων & Διοίκησης.

Διαθέτει επίπεδα Εισαγωγής, Μέσα και Προχωρημένα. Το edX προσφέρει επίσης Προγράμματα Πιστοποίησης.

Coursera

Η Coursera είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα μαθημάτων που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και επιχειρηματικά κεφάλαια. Η Coursera συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια και οργανισμούς για να προσφέρει τα μαθήματά τους και κερδίζει έσοδα μέσω των προγραμμάτων Πιστοποιήσης.

Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι το Coursera επικεντρώνεται σε ειδικότητες: σειρές μαθημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύξουν τις ικανότητές σας σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν είναι τόσο ολοκληρωμένα όσο ένα πλήρες πρόγραμμα.

Να αναφέρουμε ότι δεν είναι όλα τα μαθήματα δωρεάν, αλλά υπάρχουν πολλά που είναι. Τα μαθήματα έχουν καθορισμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα περάσετε μόνο όταν είναι διαθέσιμα. Τα σημερινά μαθήματα μπορεί να μην τα βρείτε αύριο, αλλά σίγουρα θα εμφανιστούν νέα.

PVTuts

Το PVTuts είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός χώρος αποθήκευσης βίντεο με μαθήματα για την εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού. Δεν έχει ενημερωθεί από το 2013, αλλά η βιντεο είναι μια πολύ μεγάλη πηγή για αρχάριους.

Τα διαθέσιμα περιλαμβάνουν τέσσερις γενικές γλώσσες προγραμματισμού (C ++, C #, Java και SQL) και έξι γλώσσες προγραμματισμού ιστού (HTML, CSS, JavaScript, PHP, ASP.NET και XML).

Udacity

Η Udacity είναι μια ακόμη πλατφόρμα ηλεκτρονικών μαθημάτων, αλλά σε αντίθεση με τα MIT OCW, edX και Coursera, η Udacity επικεντρώνεται αυστηρά σε θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την επιστήμη των δεδομένων και τη μηχανική.

Δεν υπάρχουν μαθηματικά, δεν υπάρχουν κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Ο στόχος της Udacity είναι να σας προετοιμάσει επαγγελματικά σε έναν από τους τεχνολογικούς τομείς που διδάσκει. Η πλατφόρμα δίνει μεγάλη προσοχή στα Nanodegree, τα οποία είναι συμπαγή προγράμματα σπουδών (συνήθως ολοκληρώνονται σε λιγότερο από ένα χρόνο) και είναι σχεδιασμένα για να σας προσφέρουν εργασία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όμως τα Nanodegrees κοστίζουν από 100 έως 500 δολάρια το καθένα.

Δεν θέλετε να πληρώσετε; Μπορείτε να αποφύγετε την προσέγγιση που βασίζεται στο πρόγραμμα σπουδών και να παραμείνετε στα ατομικά μαθήματα που είναι δωρεάν.

Udemy

Το Udemy είναι μια ηλεκτρονική αγορά εκπαίδευσης όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει (ή ακόμη και να πουλήσει) τα δικά του μαθήματα σε άλλους. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι: επιτρέπει στους εξειδικευμένους ανθρώπους να μοιραστούν τις γνώσεις τους, αλλά θα πρέπει να ψάξετε σε σκουπίδια για βρείτε αξιόλογα μαθήματα.

Στα μαθήματα προγραμματισμού του Udemy θα βρείτε τα πάντα, από κωδικοποίηση με , μέχρι βασικά μαθήματα hacking, βασικά της Java μέχρι την ανάπτυξη ιστού σε επίπεδο . Θα βρείτε επίσης πολλά μαθήματα για την ανάπτυξη παιχνιδιών.

 

Free Code Camp ή The Odin Project

Αν ο στόχος σας είναι να γίνετε ένας καταξιωμένος web developer, front-end ή back-end, τότε συστήνουμε το Free Camp (το οποίο διδάσκει HTML, CSS, JavaScript και React) ή το The Odin Project (το οποίο διδάσκει HTML, CSS , JavaScript, Ruby on Rails).

Και οι δύο ιστοσελίδες παρέχουν δωρεάν μαθήματα, ακόμα και για αρχάριους. Θα πρέπει να επενδύσετε πολλούς μήνες για να κατανοήσετε πραγματικά τις έννοιες που διδάσκονται. Μην βιάζεστε.

online

Khan Academy

Η Khan Academy είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του διαδικτύου. Αυτή η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα εκπαίδευσης υπήρξε μια θαυμάσια πηγή δωρεάν εκπαίδευσης όλη την τελευταία δεκαετία. Θέλετε να μάθετε Μαθηματικά; Βιολογία; Παγκόσμια ιστορία;

Τα τμήματα Πληροφορικής αυτή τη στιγμή δεν είναι πολλά. Ωστόσο μπορείτε να μάθετε JavaScript, καθώς και τα βασικά των αλγορίθμων και της κρυπτογράφησης.

OpenCourser

Το OpenCourser δεν είναι πλατφόρμα εκπαίδευσης όπως οι παραπάνω ιστοσελίδες. Είναι μάλλον μια αναζήτησης που συγκεντρώνει χιλιάδες δωρεάν online μαθήματα από όλο τον ιστό και τα φέρνει στην οθόνη σας.

Διαθέτει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από το edX, το Coursera, το Udacity κ.λπ..

Codecademy

Η Codecademy διαθέτει μια σειρά διαδραστικών online μαθημάτων που στοχεύουν να σας διδάξουν τα βασικά στοιχεία από ορισμένες γλώσσες.

Προειδοποίηση πριν μπείτε στο Codecademy: τα πράγματα που θα μάθετε εδώ είναι πολύ βασικά και επιφανειακά. Το Codecademy σας διδάσκει πώς να γράφετε κώδικα, αλλά δεν σας διδάσκει πώς να σκέφτεστε σαν προγραμματιστής. Έτσι πολλοί αρχάριοι αρχίζουν να απογοητεύονται επειδή δεν ξέρουν τι να κάνουν με τις γνώσεις που απέκτησαν.

Αν έχετε προηγούμενη εμπειρία κωδικοποίησης και απλά θέλετε να μάθετε τη σύνταξη μιας νέας γλώσσας, τότε η Codecademy είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας αρχάριο, τότε θα πρέπει να αποφύγετε την Codecademy.

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).