Windows 10: εφαρμογές που σερβίρουν κακόβουλες διαφημίσεις

Οι χρήστες των Windows 10 που τρέχουν εφαρμογές που εμφανίζουν διαφημίσεις ενδέχεται να γίνουν στόχοι παραπλανητικών αναφορών για το ότι το σύστημά μολύνθηκε ή ότι έχουν κερδίσει ένα iPhone.

Αρκετές βασικές εφαρμογές των Windows, π.χ. η εφαρμογή Microsoft News, που υπάρχουν στο , εμφανίζουν διαφημίσεις και όπως φαίνεται πολλές από αυτές τις εφαρμογές που λειτουργούν με διαφημίσεις προκαλούν το παραπάνω πρόβλημα στους χρήστες.

Windows 10

Η διαφήμιση αποστέλλεται από ένα διακομιστή διαφημίσεων, και εμφανίζεται στον χρήστη της εφαρμογής. Η διαφήμιση ανοίγει μια ιστοσελίδα στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και εμφανίζει κάτι από αυτά που αναφέραμε παραπάνω, π.χ. ο ς είναι μολυσμένος, ή κερδίσατε ένα iPhone.

Η ιστοσελίδα που προσπαθεί να εκφοβίσει τον χρήστη αναφέρει για παράδειγμα ότι βρέθηκαν ιοί στον υπολογιστή σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει με την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.

Οι έμπειροι χρήστες μπορούν να παρατηρήσουν ότι πρόκειται για απάτη και συνήθως κλείνουν το παράθυρο, αλλά οι άπειροι χρήστες μπορεί να ακολουθήσουν τις συμβουλές και έτσι να μολύνουν τα συστήματά τους ή να δώσουν προσωπικές ή να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Μια γερμανική) σελίδα υποστήριξης της εταιρείας (Microsoft Answers) αναφέρει το πρόβλημα ήδη. Ο εθελοντής συντονιστής της Microsoft MVP, Ingo Böttcher, επιβεβαιώνει ότι τα Windows Apps μπορούν να ανοίξουν ψεύτικες ιστοσελίδες με αυτού του είδους τα μηνύματα.

Αν συναντήσετε κάποια κακόβουλη διαφήμιση, συνιστάται να κλείσετε άμεσα τις καρτέλες ή τις ιστοσελίδες που θα ανοίξει. Κάτι τέτοιο δεν θα βλάψει τον υπολογιστή ή τα προσωπικά σας αρχεία. Τα μηνύματα είναι ψεύτικα και ο υπολογιστής σας δεν μολύνθηκε με ιό ή κάποιο trojan όπως ισχυρίζεται η ψεύτικη ιστοσελίδα.

Να αναφέρουμε ότι η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που εμφανίζει τέτοιες κακόβουλες διαφημίσεις. Η υπηρεσία Google Search εμφάνιζε στο παρελθόν τέτοιου είδους μηνύματα αλλά και άλλες μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες είχαν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

Το περιστατικό δείχνει για άλλη μια φορά ότι η διαφήμιση με την τρέχουσα μορφή της ενέχει κινδύνους για το Διαδίκτυο. Η μόνη επιλογή που έχουν οι χρήστες για να προστατεύσουν τα συστήματά τους με με τη χρήση ad blockers.

Εταιρείες διαφημίσεων όπως η Microsoft, η Google ή το Facebook, θα πρέπει να κάνουν ελέγχουν συχνά τους ad servers των εταιρειών που συνεργάζονται.

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).