Hack Right σχέδιο της ΕΕ για μετατροπή των black σε white hat hackers

Hack Right: Τα μέλη της ,  ήταν ηλικίας από 18 έως 26 ετών, όταν καταδικάστηκαν το 2013 για το ρόλο τους στην παραβίαση συστημάτων ς εταιρειών-υπηρεσιών όπως: Sony, Nintendo, News Corp, CIA και SOCA.

Εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με τζιν και casual ρούχα, και φαινόταν κάπως μπερδεμένοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

Τα παιδιά αυτά μέσα από το υπνοδωό τους κατάφεραν να προκαλέσουν το απόλυτο χάος σε εταιρείες και υπηρεσίες. Ωστόσο δεν φαίνεται να είχαν αντιληφθεί τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους ή τις πιθανές συνέπειες.

Ωστόσο, αυτοί οι έφηβοι που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου θα μπορούσε να ενθαρρυνθούν να μετατρέψουν τα ταλέντα τους σε white δραστηριότητες αντί για black.

Τουλάχιστον, αυτό είναι που ελπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου στην Ευρώπη.

Hack Right

Την Τρίτη, στο Διεθνές Συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο Fordham, αξιωματικοί της αστυνομίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες περιέγραψαν μια νέα εκστρατεία που απευθύνεται σε εγκληματίες που διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρθηκε από την Cyberscoop, η εκστρατεία Hack Right απευθύνεται σε μεταξύ 12 και 23 ετών που μπορεί να μην γνωρίζουν ότι διαπράττουν εγκλήματα. Οι αρχές ελπίζουν ότι η εκπαίδευση αυτών των εφήβων θα μπορούσε να τους κρατήσει μακριά από τις φυλακές.

Περισσότεροι από 400 νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν κάποια μορφή παρέμβασης από πέρυσι, όταν ξεκίνησε πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι συχνά οι έφηβοι θέλουν να μάθουν hacking για να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους και αν και οι προθέσεις τους δεν είναι κακόβουλες, μπορεί  να είναι εγκληματικές. Όμως αυτά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν απαραίτητα το πλαίσιο που μετατρέπει αυτές τις δραστηριότητες παράνομες.

Ο Gregory από την National Crime Agency (NCA) δήλωσε στους συμμετέχοντες ότι ο στόχος του προγράμματος είναι να βρεθούν αυτοί οι έφηβοι πριν μπουν φυλακή και για κάποιο έγκλημα στον κυβερνοχώρο, και ότι πρόκειται για ένα «κοινωνικό πρόβλημα» και μια πρόκληση για τις αρχές επιβολής του Νόμου.

Οι έφηβοι που είναι ύποπτοι για τη διεξαγωγή εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο μπορούν να εισαχθούν στο Hack_Right project αν είναι το πρώτο τους αδίκημα και είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Αντί να απειληθεί για την εγκληματική του δράση, η αστυνομία θα επισκεφθεί τον ύποπτο και, αν ομολογήσει, θα μπορέσει να παρακολουθήσει 20 ώρες ethical hacking ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι έφηβοι θα ανταμείβονται γνωρίζοντας επαγγελματίες του κυβερνοχώρου και θα μπορούν να συζητήσουν μαζί τους για πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα καθώς με την εξάπλωση του διαδικτύου χρειαζόμαστε επαγγελματίες του κλάδου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Έτσι αυτά τα παιδιά θα έχουν μια ευκαιρία πριν χαθεί η δυναμική τους σε κάποια φυλακή.

Θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος όχι μόνο για τη μείωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο αλλά και για την κάλυψη κενών θέσεων στην ασφάλεια.

Το βασικό σημείο στο project είναι ότι αφορά μόνο το πρώτο αδίκημα, και προτείνεται να αντιμετωπιστεί με επιείκεια.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).