Google Chrome Advanced Protection Program

Ο Google Chrome θα προστατεύει επιλεγμένους χρήστες από επικίνδυνες λήψεις με τη βοήθεια του Προτος Προηγμένης Προστασίας (Advanced Protection ή απλά APP), το οποίο ξεκίνησε αρχικά από την εταιρεία το 2017.

Ο στόχος του AAP ήταν να παρέχει σε χρήστες, οι οποίοι είχαν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν στόχοι στον κυβερνοχώρο, όπως δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και πολιτικούς, το απαραίτητο οπλοστάσιο για να παραμείνουν προστατευμένοι κατά την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στην Google.

google chrome

Όμως αν προσέξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι απειλές, το 2017 φαντάζει να είναι πολύ μακρινή ημερομηνία. Έτσι η Google επεκτείνει τώρα το πρόγραμμά της για να καλύψει και τον Google Chrome, σταματώντας κακόβουλες λήψεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πολύπλοκες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

“Οι χρήστες Προχωρημένου Προγράμματος Προστασίας (Advanced Protection Program) που έχουν ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό στο Chrome θα αρχίσουν να έχουν αυτόματα ισχυρότερες προστασίες κατά των επικίνδυνων λήψεων στον ιστό, για τα αρχεία που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες της Προηγμένης Προστασίας έχουν επωφεληθεί ήδη με την προστασία από κακόβουλο λογισμικό στις υπηρεσίες ασφαλείας του Gmail,” ανέφεραν οι Shuvo Chatterjee, Product Manager, του APP και Kiran Nair, Product Manager, του Chrome.

Advanced Protection Program

Οι επιτιθέμενοι όμως μετατόπισαν τις στρατηγικές τους για να συνεχίζουν να απειλούν τους χρήστες της Προηγμένης Προστασίας, από τα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο drive-by downloads, για να κατεβάζουν οι χρήστες εν αγνοία τους επιβλαβές λογισμικό στις συσκευές τους.

Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα θα αρχίσουν να βλέπουν μια προειδοποίηση (απεικονίζεται στην παραπάνω εικόνα) για το ότι μια συγκεκριμένη λήψη “μπλοκάρεται από την Προηγμένη Προστασία.

Θα υπάρχουν λοιπόν επιλογές για να απορρίψουν την λήψη ή να διατηρήσουν το αρχείο, με ένα μήνυμα “Μάθετε περισσότερα” που θα εμφανίζει επιπρόσθετες πληροφορίες για τους λόγους τους οποίους αποκλείστηκε η λήψη.

Η νέα υπηρεσία δεν απαιτεί κάποια αλλαγή από την πλευρά του χρήστη, καθώς η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία τρέχει ο Google Chrome.

Από την άλλη, αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συγχρονισμού στο πρόγραμμα περιήγησης για να επιτρέψετε στο σύστημα Προηγμένης προστασίας να πραγματοποιεί ελέγχους και να αποκλείει κακόβουλες λήψεις.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).