H Mercedes παραδέχθηκε ότι το αυτοκίνητό σας σας παρακολουθεί

Η Mercedes αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί το αυτοκίνητό σας και μάλιστα το έχει κάνει δε κάποιες περιπτώσεις.

Mercedes

Η Mercedes Benz χρησιμοποιεί τους αισθητήρες τοποθεσίας για τον εντοπισμό θέσης σε περίπτωση ατυχήματος, για να ανακτήσει οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει. Το φαινόμενο αυτό που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα SUN, προκαλεί ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι αισθητήρες τοποθεσίας τοποθετούνται στα περισσότερα νέα οχήματα στην Ευρώπη και χρησιμοποιούνται σε περίπτωση σύγκρουσης. Αλλά η γερμανική μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας έχει ενεργοποιήσει μερικές φορές τους ιχνηλάτες αυτούς για να μπορέσει να βρει και να πάρει πίσω τα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν πλήρωσαν.

Ένας εκπρόσωπος της Mercedes δήλωσε στο CNN Business ότι οι οδηγοί όταν υπογράφουν συμφωνίες χρηματοδότησης συμφωνούν να παρακολουθούνται από την Mercedes και ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου μόνο εάν παραβιάσουν οι πελάτες τους όρους της σύμβασης.

Η χρήση της παρακολούθησης από την εταιρεία Mercedes ξεκίνησε μια συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ένας πρώην Βρετανός υπουργός, ο David Davis, αμφισβήτησε τη χρήση των αισθητήρων και κάλεσε την Βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα.

Από τον Μάρτιο του 2018 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι εφοδιασμένα με το eCall, μια συσκευή η οποία μπορεί να μεταδίδει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης ενός οχήματος, σε υπηρεσίες βοηθείας, σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το δήλωσε ότι η αυτόματη θα παρείχε στις υπηρεσίες βοηθείας τα “ελάχιστα μόνο στοιχειώδη δεδομένα, όπως τον τύπο του οχήματος, το χρησιμοποιούμενο καύσιμο, το χρόνο του ατυχήματος, την ακριβή θέση και τον αριθμό των επιβατών” και ότι το σύστημα παραμένει αδρανές έως ότου συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα.

Όμως η παραδοχή της Mercedes ότι παρακολουθεί τα οχήματά της για προσωπική χρήση εγείρει πολλά ερωτήματα. Καταρχήν μοιράζει τις πληροφορίες αυτές σε τρίτους αφού αν δηλώσετε αδυναμία πληρωμής, τότε εντοπίζει την τοποθεσία σας και τις στέλνει μαζί με τις πληροφορίες ταυτοποίησης σας σε εταιρείες που θα αναλάβουν την ανάκτηση του αυτοκινήτου.

Κατά δεύτερο δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα σήμερα περιέχουν ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές και αισθητήρες που φτάνουν μέχρι και σε επίπεδο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορούν να έχουν απίστευτες πληροφορίες σχετικές με εσάς. Περιλαμβάνουν αισθητήρες για το σύστημα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των GPS και ειδικών καμερών που διαβάζουν τα οδικά σήματα.

Επιπρόσθετα, περιέχουν μόντεμ για την παροχή επικοινωνίας προς και από το αυτοκίνητο για την ευκολία των επιβατών και για την κλήση των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση σύγκρουσης. Αισθητήρες που σας προειδοποιούν για τυφλά σημεία, ότι μένετε στη λωρίδα σας, προηγμένος έλεγχος ταχύτητας, είναι επίσης των νέων οχημάτων.

Και μην ξεχνάτε ότι για να έχετε τη δυνατότητα να έχετε τα hands-free χαρακτηριστικά των νέων αυτοκινήτων, αυτά θα πρέπει να έχουν επίσης εσωτερικές κάμερες για να βεβαιωθεί το όχημα ότι δεν σας αποσπούν την προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι εκεί για να μπορεί να δει ποιος οδηγεί.

Εάν τα έξυπνα ηχεία σας μπορούν να δεχθούν τις λεκτικές σας εντολές και χρησιμοποιούν τις καταγραφές αυτές για την εκπαίδευση του συστήματος τους (ΑΙ), τότε τέτοια προηγμένα συστήματα είναι ικανά να κάνουν και άλλου είδους καταγραφές.

Η μελλοντική τεχνολογία πρόκειται να επεκτείνει αυτή την δυνατότητα σε όλες τις μάρκες και μοντέλα των αυτοκινήτων. Η προσθήκη ενός 5G ασύρματου δικτύου επιτρέπει την κοινή χρήση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, από και οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών σύννεφων του κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Από ότι φαίνεται ότι δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό. Ακόμα και αν δεν ανησυχείτε για το τωρινό σας αυτοκίνητο, το επόμενο σας είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για εσάς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).