Αρχίζουν τα σχολεία. Προσέξτε για malware στα σχολικά βοηθήματα

Η αναζήτηση σχολικών βοηθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή στο εκθέτει τους σε ένα ευρύ φάσμα malware, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές της , μετά την των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Με την επιστροφή στα σχολικά θρανία οι μαθητές αλλά και οι γονείς θα αναζητήσουν στο διαδίκτυο λυσάρια, επιπλέον βοηθήματα, επιπρόσθετες ασκήσεις δεξιότητας κλπ. Όλα αυτά διατίθενται στα βιβλιοπωλεία επί πληρωμή φυσικά, αλλά κάποιοι σίγουρα θα ερευνήσουν το διαδίκτυο στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν κάποια χρήματα.

Όμως το δωρεάν μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους, αφού η ζήτηση έχει ήδη εντοπιστεί από τους hackers και θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν να κατεβάσετε και να τρέξετε το λογισμικό τους που μέσα θα κρύβει malware, trojans ή ransomware.

Δεν είμαστε υπερβολικοί, ούτε γενικολογούμε. Η είδηση έρχεται από την εταιρεία Kaspersky Lab, η οποία μετά από μια προσεκτική εξέταση των επιθέσεων που χρησιμοποιούν έγγραφα με ενσωματωμένο λογισμικό και που σχετίζονται με την εκπαίδευση, ανακάλυψαν ότι το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έγιναν πάνω 356.000 προσπάθειες εξαπάτησης, οι οποίες σταμάτησαν από το πρόγραμμα προστασίας για ιούς.

Σύμφωνα με την Kaspersky, από όλες αυτές τις επιθέσεις περίπου το ένα τρίτο ήταν εγχειρίδια και περισσότεροι από 30.000 χρήστες προσπάθησαν να ανοίξουν αυτά τα . Από όλα τα είδη κακόβουλων βιβλίων, οι hackers επικεντρώθηκαν στα αγγλικά, τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία.

Αν θέλετε να αναζητήσετε εκπαιδευτικό χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, να προσέχετε τους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε, να προσέχετε ιδιαίτερα τα torrents, να διατηρείτε πάντα το λογισμικό προστασίας κατά των ιών ενημερωμένο και να έρχεστε πάντα σε επαφή με άτομα που σας στέλνουν συνημμένα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επιβεβαιώσετε ότι είναι πραγματικά οι αποστολείς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).