Windows Defender ενημέρωση με μια απλή εντολή

Το Windows Defender είναι η εφαρμογή ασφάλειας της που τώρα προσφέρει δυνατότητες ς στο ίδιο επίπεδο με καταξιωμένες εφαρμογές τρίτων.

Στο λειτουργικό το Windows Defender είναι το βασικό μέρος του Windows Security, ενός κεντρικού κόμβου ασφάλειας που συμπεριλαμβάνει επιπλέον όπως τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας, γονικό έλεγχο και πολλά άλλα.

Windows Defender

Το Windows Defender εκτός από την σάρωση, την σάρωση σε πραγματικό χρόνο, την στο σύννεφο διαθέτει και πλήρη προστασία από ransomware, αφού μπορεί να εντοπίζει και να μπλοκάρει κάθε αλλαγές αρχείων στο σύστημα.

Οι ενημερώσεις που διαθέτουν νέα δείγματα ιών εκδίδονται από τη Microsoft πολύ τακτικά και θα πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως στο κάθε σύστημα, καθώς βοηθούν στον εντοπισμό των νέων απειλών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για οποιοδήποτε προϊόν ασφαλείας, καθώς οι ενημερώσεις που περιέχουν νέα δείγματα ιών βοηθούν τις εφαρμογές να εντοπίζει τις τελευταίες απειλές και να τις αποκλείουν πριν φθάσουν στα δεδομένα σας.

Στα Windows 10, η ενημέρωση του Windows Defender μπορεί να γίνει μέσω του Windows Update – επειδή το antivirus είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Επομένως, από τεχνική άποψη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδρομή για να ελέγξετε για ενημερώσεις σε μια συσκευή που τρέχει με Windows 10:

Ρυθμίσεις – Ενημέρωση και ασφάλεια – Windows Update – Έλεγχος για ενημερώσεις

Εάν υπάρχουν ενημερώσεις τα Windows 10 θα τις κατεβάσουν και θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα.

Ωστόσο, ο έλεγχος για ενημερώσεις με νέα δείγματα ιών δεν λειτουργεί πάντα όπως πρέπει, είτε λόγω σφαλμάτων είτε λόγω μολύνσεων από κάποιο κακόβουλο λογισμικό που σας εμποδίζει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις για μην σταματήσετε την λειτουργία τους.

Έτσι παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ενημερώσετε το Windows Defender από το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών, μια μέθοδος που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν δεν λειτουργεί η μη αυτόματη ενημέρωση από το Windows Update.

Ας δούμε πως γίνεται:

Στην αναζήτηση πληκτρολογήστε cmd και θα εμφανιστεί το μαύτο εικονίδιο της γραμμής εντολών. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις και να τις κατεβάσετε αν είναι διαθέσιμες:

"%ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe" -SignatureUpdate

Εάν η εντολή δεν λειτουργήσει θα πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των ενημερώσεων (definition cache) στη συσκευή σας. Για αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εντολή:

"%ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe" -removedefinitions -dynamicsignatures

Οι παραπάνω εντολές λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10, και δεν απαιτούν επανεκκίνηση του συστήματός σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).