Windows as a Service; Λάθος είναι λειτουργικό σύστημα

Τα Windows as a Service δεν λειτουργούν. Είναι προφανές: Τα Windows δεν είναι υπηρεσία και δεν ήταν ποτέ. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα και δεν χρειάζεται ενημερώσεις κάθε έξι μήνες. Ακόμη και το iOS ή το Android λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις μόνο μία φορά το χρόνο.

Η Microsoft δημοσίευσε χθες το βράδυ στο blog ένα ολόκληρο κατεβατό για την ποιότητα των Windows 10, αποφεύγοντας να εξηγήσει τι συνέβη με το October 2018 Update. Η εταιρεία δεν υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία ανάπτυξης στο μέλλον. Η μόνη πραγματική δέσμευσή της ήταν για περισσότερη διαφάνεια και βελτίωση της επικοινωνίας.Windows

Η τεράστια κλίμακα του οικοσυστήματος των Windows

Μάλιστα για να δικαιολογήσουμε την εταιρεία, ανέφερε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε “την τεράστια κλίμακα του οικοσυστήματος των Windows”:

Μόνο με τα Windows 10 εργαζόμαστε για να προσφέρουμε ποιότητα σε πάνω από 700 εκατομμύρια μηνιαίες ενεργές συσκευές των Windows 10, σε πάνω από 35 εκατομμύρια τίτλους εφαρμογών με περισσότερες από 175 εκατομμύρια εκδόσεις εφαρμογών και 16 εκατομμύρια μοναδικούς συνδυασμούς hardware-.

Ναι αυτό είναι σωστό. Τα Windows υπάρχουν σε εκατομμύρια υπολογιστές και τρέχουν δισεκατομμύρια εφαρμογές. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που η Microsoft θα πρέπει να επιβραδύνει και να σταματήσει την ενημέρωση των Windows κάθε έξι μήνες. Όχι να τον χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία για συνεχή σφάλματα.

Και τα Windows 7 υποστηρίζουν τρέχουν σε πάρα πολλούς υπολογιστές, με διαφορετικό hardware, και έχουν εγκατεστημένες πάρα πολλές εφαρμογές. Αλλά τα Windows 7 είναι μια έκδοση, πουτ λειτουργεί και δεν αλλάζει. Η Microsoft προμήθευσε με μια σταθερή έκδοση τους κατασκευαστές hardware και τους προγραμματιστές λογισμικού και όλα πάνε μια χαρά.

Φυσικά οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι σημαντικές. Ωστόσο, η Microsoft κατάφερε να διαθέτει ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows 7 και τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows πριν το “Windows as a service” και σπάνια υπήρχαν προβλήματα.

Κανείς δεν ρωτήθηκε για το Windows as a service

Κανένας χρήστης δεν ζήτησε από την Microsoft να αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα σαν υπηρεσία. Ήταν ιδέα της Microsoft.

Το “λογισμικό ως υπηρεσία” είναι μοντέρνο. Αυτοί οι τύποι των υπηρεσιών γενικά φιλοξενούνται σε μια απομακρυσμένη πλατφόρμα, όπως στο Amazon Web ή ακόμα και στο Microsoft Azure. Οι εφαρμογές Web, όπως το Gmail και το Facebook, είναι υπηρεσίες.

Ένα λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε εκατομμύρια διαφορετικές διαμορφώσεις hardware δεν μπορεί να είναι υπηρεσία. Δεν μπορεί να ενημερωθεί εύκολα και θα υπάρχουν προβλήματα με το hardware, τα προτα και τις εγκατεστημένες εφαρμογές με κάθε ενημέρωση. Η διαδικασία της αναβάθμισης δεν είναι στιγμιαία, είναι μια μεγάλη λήψη και μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για την εγκατάσταση.

Τι θα συμβεί αν η Google χαλάσει κάτι στο Gmail. Στη χειρότερη περίπτωση, το Gmail θα πέσει, δεν θα πέσει όμως ο υπολογιστής σας. Εκατομμύρια εφαρμογές (ή υπολογιστές!) θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν αν η Microsoft κάνει κάποιο λάθος με τα Windows.

Τι μας δίνουν τα Windows as a service;

Τι μας έχουν δώσει τα Windows σαν υπηρεσία; Πόσα έχουν βελτιωθεί από την πρώτη κυκλοφορία;

Σίγουρα, η Microsoft συνεχίζει να προσθέτει νέες λειτουργίες όπως το Timeline και το Paint 3D, αλλά πόσοι χρήστες των Windοws ενδιαφέρονται για αυτά; Πολλά από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, όπως το Paint 3D και οι ενημερώσεις του Microsoft Edge, θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν χωρίς να χρειάζεται μια αναβάθμιση συστήματος.

Απλά ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του October 2018 Update και αναρωτηθείτε αν αξίζουν όλες τις περιπέτειες που είχε η συγκεκριμένη έκδοση.
Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε άλλους έξι μήνες για να δοκιμάσει καλύτερα η Microsoft την συγκεκριμένη έκδοση πριν την κυκλοφορήσει;

Το “Windows ως Υπηρεσία” μας δίνει μερικά πραγματάκια. Έχουμε εφαρμογές όπως το Candy Crush προ-εγκατεστημένο στους υπολογιστές μας, αλλά όλο και περισσότερες ενσωματωμένες διαφημίσεις.

Τα Windows δεν χρειάζονται ενημερώσεις κάθε έξι μήνες

Microsoft θα πρέπει να κόψεις ταχύτητα. Γιατί να μην κυκλοφορεί μια νέα έκδοση των Windows μία φορά το χρόνο;

Αυτό κάνει η Apple, και η Apple δεν χρειάζεται το “macOS as a service” για να το κάνει. Αναπτύξτε μια καινούργια έκδοση των Windows κάθε χρόνο, δώστε της νέο και δοκιμάστε τη πολύ περισσότερο για να διορθώσετε όσα σφάλματα μπορείτε. Περιμένετε μέχρι να είναι σταθερή για να την κυκλοφορήσετε στο κοινό. Αν δεν είναι καθυστερήσετε ακόμα ένα μήνα.

Διαθέστε κάθε έκδοση των Windοws σαν προαιρετική δωρεάν αναβάθμιση. Μην αναγκάζετε τους πελάτες σας να αναβαθμίζουν συνεχώς. Μην τους παραπλανήσετε να εγκαταστήσουν νέο λειτουργικό σύστημα μόνο επειδή έκαναν κλικ στο “Check for Updates”. Αν είναι καλό το λειτουργικό, θα το εγκαταστήσουν.

Αν το hardware ή το λογισμικό που χρησιμοποιούν δεν λειτουργεί σωστά με τη νέα έκδοση, αφήστε τους πελάτες σας να μείνουν στο παλιό λειτουργικό τους σύστημα.

Η υποστήριξη της Microsoft θα σταματήσει στα Windοws 7 σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, στις 14 Ιανουαρίου του 2020.
Μετά από αυτό, οι χρήστες των Windοws 7 θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε μια νεότερη έκδοση των Windows ή να παραμείνουν με τα Windows 7 αλλά χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας.

Πόσοι χρήστες των Windοws 7 σκέφτονται να αναβαθμίσουν σε Windοws 10 αλλά φοβούνται την αναβάθμιση; Πόσοι θα παραμείνουν στα Windοws 7 που δεν θα ενημερώνονται με ενημερώσεις ασφαλείας, όταν έρθει η ώρα να επιλέξουν;

Το λυπηρό είναι ότι η Microsoft διαθέτει μια πιο σταθερή έκδοση των Windοws! Αν χρησιμοποιείτε Windows 10 Enterprise, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια έκδοση των Windοws για 30 μήνες και να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας όλο το χρόνο.

Όμως εμείς θα πρέπει να είμαστε οι beta testers για τους πραγματικούς πελάτες της Microsoft, τις επιχειρήσεις που πληρώνουν για το καλό, σταθερό λειτουργικό σύστημα.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).