Netflix στο Android; 20% περισσότερη οικονομία στα Data

Αν παρακολουθείτε Netflix σε συσκευές Android, ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι το streaming έχει γίνει πολύ καλύτερο πρόσφατα.

Η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί ένα “νέο” κωδικοποιητή βίντεο για τις συσκευές με Android που παρέχει “βελτιωμένη απόδοση συμπίεσης κατά 20%” μέσω του κωδικοποιητή VP9 που χρησιμοποιούσε η εταιρία από πριν για την προβολή εκπομπών και ταινιών σε συσκευές με Android.

Netflix

Ο νέος κωδικοποιητής που χρησιμοποιεί η Netflix ονομάζεται AV1, και είναι ένας κωδικοποιητής βίντεο.

Το AV1 υποστηρίζεται από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η , η Apple, το , την Netflix, την Mozilla και την Nvidia. Έτσι υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να γίνει το επόμενο generic codec.

Τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια:

Η Mozilla και η Google προσφέρει ολοκληρωμένη για το AV1 στο Firefox και τον Chrome αντίστοιχα, είχαμε την έναρξη υποστήριξης του AV1 στο YouTube το 2018, αλλά και μια beta εφαρμογή που κυκλοφόρησε η Microsoft με την επωνυμία AV1 Video Extension στο τέλος του 2018 για να προσθέσει υποστήριξη σε βίντεο AV1 στα Windows 10. Το AV1 codec υπόσχεται καλύτερη συμπίεση χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο.

Το Android επιλέχθηκε σαν η πρώτη κινητή πλατφόρμα για την υιοθέτηση του κωδικοποιητή AV1, και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Τα κινητά δίκτυα δεν είναι πάντα αξιόπιστα, και το εύρος ζώνης συχνά δεν είναι τόσο γρήγορο στα κινητά.

Οι πελάτες της Netflix μπορούν να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα “Αποθήκευση δεδομένων” στο Netflix για να κάνουν χρήση του νέου AV1 streaming. Αυτό γίνεται από την διαδρομή Μενού – Ρυθμίσεις εφαρμογής – Χρήση Cellular Data. Εκεί υπάρχει η επιλογή “Αποθήκευση δεδομένων” ή “Save Data”.

Η εταιρεία αναφέρει ότι προς το παρόν υπάρχουν “επιλεγμένες ταινίες” που κάνουν χρήση του AV1, αλλά δεν αναφέρει ποιες είναι και ποιες όχι. Αναμένουμε βέβαια ότι η διαθεσιμότητα θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το Netflix είναι ιδρυτικό μέλος της Alliance for Open Media, που επιβλέπει την ανάπτυξη του AV1. Η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον νέο κωδικοποιητή για το Android αποκλειστικά προς το παρόν, αλλά σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του σε “περισσότερες συσκευές”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).