Κορονοϊός : Οι 6 καλύτερες εφαρμογές δωρεάν τηλεδιάσκεψης

Και ξαφνικά ο κορονοϊός σας ανάγκασε να εργάζεστε από το σπίτι. Και τα παιδιά σας να αρχίζουν μαθήματα στο φροντιστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης. Αλλά ποια είναι τα δωρεάν προτα που προσφέρουν τηλεδιάσκεψη και τι δυνατότητες έχουν;

κορονοϊός

Ο κορονοϊός και η πανδημία δημιούργησε νέες συνθήκες τόσο στη εργασία όσο και στην μάθηση. Εάν βρεθείτε να εργάζεστε από το σπίτι γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι δε θα έχετε πια την άμεση αλληλεπίδραση στην συνεργασία σας με τους άλλους ανθρώπους. Η τηλεδιάσκεψη μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο με όσους ενδιαφέρεστε, ακόμα και μέσω μιας οθόνης.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές δωρεάν για διασκέψεις με βίντεο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για να συνδεθείτε. Πάμε να τις δούμε.

Google Hangouts
Υποστηρίζει: Έως 10 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Αν έχετε ένα λογαριασμό Google τότε έχετε πρόσβαση στο Google Hangouts. Για τους δωρεάν πελάτες Gmail και G Suite Basic, το Google Hangouts επιτρέπει τη συνομιλία έως και 10 ατόμων σε μια κλήση βίντεο. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης ταυτόχρονη φωνητική συνομιλία και επιτρέπει στους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός κοινόχρηστου συνδέσμου.

Σε απόκριση της κρίσης που δημιούργησε ο κορονοϊός , η Google έχει χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς για όλους τους πελάτες της G Suite και της G Suite for , ανεξάρτητα από το επίπεδο. Οι πελάτες μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις με έως 250 συμμετέχοντες μέχρι την 1η Ιουλίου 2020.

Άλλες λειτουργίες, σε επίπεδο Επιχειρήσεων, που είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες της G Suite περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ροής βίντεο έως και 100.000 θεατών σε έναν τομέα και μετη δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης συναντήσεων απευθείας στο Google Drive.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού ή μέσω των εφαρμογών Google Hangouts για iPhone και Android .

CISCO Webex Meetings
Υποστηρίζει: Μέχρι 100 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το CISCO είναι ένα όνομα που συνηθίζεται να σχετίζεται με ακριβά hardware διαδικτυακά προϊόντα. Το Webex είναι η δωρεάν λύση για μία εταιρική διαδικτυακή διάσκεψη.

Διοργανώστε έως και 100 συμμετέχοντες σε μία μόνο κλήση, για όσο διάστημα θέλετε. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των κλήσεων που μπορείτε να συνδέσετε και επιπλέον έχετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud με τον δωρεάν λογαριασμό σας. Τα συνέδρια περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως κοινή χρήση οθόνης, εγγραφή βίντεο και κοινή χρήση αρχείων.

Το Webex επιτρέπει στους χρήστες σε μέχρι 52 χώρες, να χρησιμοποιούν ένα απλό τηλέφωνο για να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διάσκεψη. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερές τους, έχουν την επιλογή της ς, των ειδικών εφαρμογών για επιτραπέζιους υπολογιστές ή των κινητών εφαρμογών για το iPhone και το Android (με τις δικές τους δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης).

Zoom Meetings
Υποστηρίζει: Μέχρι 100 συμμετέχοντες για 40 λεπτά.

Το Zoom είναι μια πλήρης σουίτα τηλεδιάσκεψης που απευθύνεται σε χρήστες σε επίπεδο επιχειρήσεων. Οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό μπορούν να φιλοξενήσουν συνέδρια βίντεο για έως και 100 συμμετέχοντες, αλλά οι διασκέψεις 3 ή περισσότερων μελών περιορίζονται σε 40 λεπτά.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα πληρωμής, για να καταργήσετε αυτούς τους περιορισμούς ή απλά να κρατήσετε τα συνέδριά σας στο 40λεπτο. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των συναντήσεων που μπορείτε να φιλοξενήσετε, και έτσι μόλις λήξουν τα 40 λεπτά μπορείτε να φιλοξενήσετε μια νέα κλήση με τα ίδια πρόσωπα.

Το zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν μέσω του ιστού, των αποκλειστικών εφαρμογών, των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης και των κινητών συσκευών, χρησιμοποιώντας εφαρμογές iPhone και Android . Οι δωρεάν χρήστες μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο ή ήχο,  τοπικά στην συσκευή τους και να μοιράζονται οθόνες με άλλους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Skype
Υποστηρίζει: Μέχρι 50 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το Skype είναι μια δημοφιλής εφαρμογή VoIP που οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Είναι κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη για μικρές ομάδες έως 50 ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του οικοδεσπότη), χωρίς χρέωση. Η εταιρεία προώθησε την επεκταμένη δυνατότητα κλήσεων βίντεο τον Απρίλιο του 2019, βελτιώνοντας το προηγούμενο όριο των 25.

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης του Skype, είναι ότι κάθε συμμετέχων θα πρέπει να εγγραφεί και να κατεβάσει το Skype με κάποια ιδιότητα, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή για desktop είτε για κινητό.

Το Skype περιλαμβάνει μια χρήσιμη λειτουργία καταγραφής κλήσεων με βάση το cloud που μπορεί να ενεργοποιήσει οποιοδήποτε μέλος της κλήσης. Αυτό θα ειδοποιήσει τους άλλους συμμετέχοντες ότι καταγράφεται η κλήση και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται την εγγραφή για έως και 30 ημέρες.

FreeConference
Υποστηρίζει: Έως πέντε συμμετέχοντες στο βίντεο και 1000 συμμετέχοντες ήχου για απεριόριστη διάρκεια.

Σε αντίθεση με ό,τι υποδηλώνει το όνομα, το FreeConference δεν είναι ακριβώς μια δωρεάν υπηρεσία. Είναι μια premium υπηρεσία με μια αξιοπρεπή δωρεάν επιλογή που μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις. Για τηλεδιάσκεψη, το FreeConference υποστηρίζει μόνο μέχρι 5 συμμετέχοντες στην δωρεάν βαθμίδα.

Αυτό που κάνει το FreeConference ενδιαφέρον είναι η υποστήριξή του για έως και 1000 συμμετέχοντες σε ήχο. Η υπηρεσία έχει την δυνατότητα για κλήσεις βίντεο χωρίς λογισμικό, επιτρέποντας στους περισσότερους χρήστες να συνδέονται με ένα απλό πρόγραμμα περιήγησης.

Το FreeConference προσφέρει επίσης κινητές εφαρμογές για iPhone και Android, οι οποίες είναι ανοικτές στους δωρεάν χρήστες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής της κλήσης εκτός αν είστε πρόθυμοι να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πληρωμένο πακέτο .

Jitsi
Υποστηρίζει: Ένας “απεριόριστος” αριθμός συμμετεχόντων για απεριόριστη διάρκεια.

Το Jitsi είναι 100% δωρεάν και ανοιχτού κώδικα υπηρεσία, με ένα εκπληκτικό σύνολο χαρακτηριστικών. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη χρήση της φιλοξενούμενης έκδοσης Jitsi στο meet.jit.si ή μπορείτε να κατεβάσετε και να φιλοξενήσετε τη δική σας λύση τηλεδιάσκεψης για πλήρη ευελιξία.

Το κυριότερο με το Jitsi είναι ότι η δωρεάν υπηρεσία του δεν απαιτεί κάποιου είδους εγγραφή, αλλά ούτε και να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό. τα πάτα γίνονται μέσω του browser, δηλώνοντας ένα όνομα και μετά μοιράζοντας το link που θα δημιουργηθεί στους χρήστες που θέλετε να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη.

Αξιοσημείωτο είναι ο θεωρητικά “απεριόριστος” αριθμός των συμμετεχόντων. Η υπηρεσία υποστηρίζει συμμετέχοντες μέσω τηλεφωνικού ήχου, μόνο που πρέπει να τηλεφωνήσετε σε νούμερο στις ΗΠΑ. Η υπηρεσία υποστηρίζει κοινή χρήση οθόνης και διαθέτει εφαρμογές για κινητά για iPhone και Android.

Για να καταγράψετε τη συνδιάσκεψή σας στο Jitsi, μπορείτε να μεταβείτε στο YouTube και μετά να περάσετε τον σύνδεσμο (ιδιωτικό ή μη) ή απλά να κάνετε λήψη του αρχείου για φύλαξη. Δεν υπάρχουν επίπεδα premium για το Jitsi και η τηλεδιάσκεψη παραμένει δωρεάν.

Συνεχίστε να εργάζεστε εξ αποστάσεως
Η τηλεδιάσκεψη είναι ένα ισχυρό εργαλείο για επιχειρήσεις, σπουδαστές, μαθητές και ομάδες που θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι σε μεγάλες αποστάσεις και που ο κορονοϊός τους έχει εμποδίσει. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να μείνετε σε επαφή με φίλους και συμμαθητές για το καθημερινό κους-κους.

Μέχρι να περάσει η πανδημία που έφερε ο κορονοϊός , μείνετε σπίτι, ασφαλείς αλλά συνδεδεμένοι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).