Vivaldi 3.0 με ενσωματωμένο Ad Blocker

Κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση του Vivaldi 3.0 με ενσωματωμένη ιχνηλατών και διαφημίσεων και με αντίστοιχη έκδοση για Android.

Vivaldi

Παρά το ότι δεν έχει το τεράστιο μερίδιο αγοράς του Google Chrome ή τη φήμη του Mozilla , το Vivaldi εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα ς και κάθε ενημέρωση που λαμβάνει, βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές του.

Σήμερα, η ομάδα του Vivaldi κυκλοφόρησε μια σημαντική νέα ενημέρωση, φέρνοντάς το στην έκδοση 3.0 και προσθέτοντας αρκετές νέες δυνατότητες, που οι χρήστες θα τις λατρέψουν. Πρώτα απ ‘όλα, το Vivaldi 3.0 έρχεται με ενσωματωμένη προστασία παρακολούθησης, κάτι που ήταν σε φάση δοκιμών πριν λίγο καιρό και είναι τώρα έτοιμο για πρώτη φορά, για όλους.

Η νέα προστασία παρακολούθησης (tracker blocker) που συνοδεύεται από το Vivaldi, τροφοδοτείται από το Tracker Radar του DuckDuckGo, που στην ουσία είναι μια λίστα αποκλεισμού. Όπως ήδη γνωρίζουν πολλοί, το DuckDuckGo υπήρξε από καιρό ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε όλο τον κόσμο, επομένως η συνεργασία με τη Vivaldi είναι ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τον ad και tracker blocker από την ακόλουθη διαδρομή:
Vivaldi > Εργαλεία > Ρυθμίσεις > Ιδιωτικότητα > Αποκλεισμός Ιχνηλατών και διαφημίσεων

Υπάρχουν τρία επίπεδα διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή:

  • Χωρίς αποκλεισμό
  • Αποκλεισμός ιχνηλατών
  • Αποκλεισμός ιχνηλατών και διαφημίσεων

Τα ονόματα αυτών των ρυθμίσεων είναι αρκετά απλά, οπότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε τον σκοπό τους. Επιπλέον, στο ίδιο παράθυρο μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε εξαιρέσεις και να διαχειριστείτε πηγές.

Vivaldi

Η κατάσταση του αποκλεισμού παρακολούθησης μπορεί επίσης να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας το εικονίδιο ασπίδας στη γραμμή διευθύνσεων. Αυτό το μενού σας επιτρέπει επίσης, να προσδιορίσετε γρήγορα εάν η σελίδα που επισκέπτεστε τρέχει στο παρασκήνιο ανιχνευτές τρίτων προγραμμάτων ή όχι.

Στην σελίδα του iguru, το Vivaldi αναφέρει αντίστοιχα ότι τρέχει το google-analytics και ότι αποκλείστηκε. Φυσικά το παραπάνω δεν το κρύψαμε ποτέ και το αναφέρουμε ξεκάθαρα στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου μας.

Vivaldi

Το τρίτο προκαθορισμένο επίπεδο αποκλεισμού στοχεύει επίσης διαφημίσεις, καθώς με αυτήν την έκδοση, το Vivaldi διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που υποτίθεται ότι θα κάνει τις παρεμβατικές διαφημίσεις παρελθόν, χωρίς την ανάγκη για άλλες επεκτάσεις.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, ωστόσο, είναι ότι το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, επομένως πρέπει να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα από την προαναφερθείσα διαδρομή. Επιπλέον, αποκλείει μόνο παρεμβατικές διαφημίσεις, οπότε αν θέλετε μια εντελώς καθαρή εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, οι επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων είναι ο κατάλληλος τρόπος.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στο Vivaldi 3.0 είναι ένα ενσωματωμένο ρολόι, το οποίο διαθέτει αντίστροφη μέτρηση και συναγερμό, που μπορείτε να διαμορφώσετε από τη γραμμή κατάστασης. Ο σκοπός αυτής της είναι να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε σημαντικά γεγονότα ενώ εργάζεστε στο διαδίκτυο και εάν δεν χρησιμοποιείτε καμία άλλη εφαρμογή υπενθύμισης, τότε το ρολόι είναι πραγματικά βολικό.

Το Vivaldi 3.0 είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη του προγράμματος περιήγησης και η προσθήκη προστασίας κατά των ιχνηλατών και ενός ενσωματωμένου αποκλεισμού διαφημίσεων αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι αυτή η εφαρμογή δεν ενδιαφέρεται μόνο για κέρδος, αλλά και την προστασία του απορρήτου των χρηστών, με κάθε τρόπο.

Σίγουρα, το Vivaldi θα συνεχίσει να βελτιώνεται στις επόμενες ενημερώσεις, ειδικά τώρα που η εταιρεία έχει εισέλθει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Το Vivaldi διατίθεται προς το παρόν μόνο σε συσκευές Android, καθώς ο περιφραγμένος κήπος της Apple καθιστά το πρόγραμμα περιήγησης στο iPhone πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).