Manjaro 20.0 Lysia εύκολο Linux για χρήστες των Windows

Η διανομή Manjaro 20.0 Lysia μόλις κυκλοφόρησε. Το λειτουργικό σύστημα Manjaro βασίζεται στο Arch Linux και είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους των Windows που θέλουν να δοκιμάσουν το Linux. Η νέα έκδοση είναι έτοιμη για λήψη μετά από μόλις δύο μήνες ανάπτυξης.

Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, Xfce, KDE και Gnome, με ορισμένες ιδιαιτερότητες για κάθε μία από αυτές.

Manjaro 20.0 Lysia

Για παράδειγμα, η έκδοση Xfce κυκλοφορεί με την έκδοση 4.14 του desktop environment, αλλά φέρνει και ένα νέο theme που ονομάζεται Matcha, καθώς και μια νέα δυνατότητα Display-Profiles που καθιστά δυνατή την αποθήκευση πολλαπλών προφίλ για μια διαμορφωμένη οθόνη.

Η έκδοση KDE, από την άλλη, χρησιμοποιεί την έκδοση 5.18 και έρχεται με theme to Breath2 και τα πιο πρόσφατα KDE Apps στην έκδοση 20.04.

Η έκδοση του Gnome που φέρνει το λειτουργικό Manjaro 20.0 Lysia είναι η 3.36.

“Η διαχείριση των GNOME shell extensions γίνεται τώρα από μια νέα εφαρμογή Επεκτάσεων που διαχειρίζεται την ενημέρωση, τις ρυθμίσεις, την και την απεγκατάσταση των επεκτάσεων. Ένα pop up Do Not Disturb προστέθηκε στα notifications. Από προεπιλογή, το δυναμικό αλλάζει χρώμα όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, ενημερώσαμε το GDM και βελτιώσαμε κατά πολύ το Gnome-Layout-Switcher. Ενημερώσαμε τη λίστα των προεγκατεστημένων πακέτων, το zsh είναι το νέο προεπιλεγμένο shell και οι εφαρμογές ταξινομούνται τώρα σε φακέλους σε ένα καθαρότερο περιβάλλον”, αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης της διανομής Manjaro για την έκδοση KDE και Gnome.

Το Manjaro 20.0 Lysia χρησιμοποιεί την έκδοση 5.6 του Linux kernel.

Οι χρήστες των Windows που σκέφτονται να δοκιμάσουν το Linux, θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την διανομή. Το λειτουργικό θα εγκαταστήσει μόνο του ότι drivers χρειάζεται το σύστημά σας, και θα συνεχίζει να ενημερώνεται καθώς πρόκειται για ένα rolling release στα πρότυπα του Arch Linux.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).