iOS μετά Steve Jobs εποχή: καμία ασφάλεια

Η Zerodium, μια εταιρεία που πληρώνει μέχρι και 2 εκατομμύρια δολάρια για exploits στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, αναφέρει ότι μειώνει τις τιμές της, επειδή ο αριθμός των exploits που στοχεύουν σε αυτήν την πλατφόρμα έχει αυξηθεί σημαντικά τελευταία.

Με άλλα λόγια, η εταιρεία δεν είναι πλέον πρόθυμη να ξοδεύει τόσα χρήματα για hacks στο iOS επειδή το σύστημα πλεον δεν είναι όπως ήταν και υπάρχουν πολλά κενά ασφαλείας.

iOS μετά Steve Jobs εποχή: καμία ασφάλεια

“iOS security is fucked”, δήλωσε ο Chaouki Bekrar, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Zerodium.

Η Zerodium αναφέρει ότι ένας πιθανός λόγος για την αύξηση του αριθμού των exploits που στοχεύουν στο iOS θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των ερευνητών που αναζητούν τα ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα της Apple, καθώς και τα jailbreaks καθιστούν δυνατή την προσεκτική επιθεώρηση του με αντίστροφη μηχανική.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για συγκεκριμένους τύπους exploit του iOS.

«ΔΕΝ θέλουμε νέα Apple iOS LPE, Safari RCE, ή escapes για τους επόμενους 2 έως 3 μήνες λόγω του μεγάλου αριθμού υποβολών που σχετίζονται με αυτά τα κενά ασφαλείας. Οι τιμές για για τα iOS one-click chains (π.χ. μέσω Safari) πιθανότατα να μειωθούν στο εγγύς μέλλον”, ανακοίνωσε η Zerodium στο Twitter.

“Μόνο το PAC και τα non-persistence κρατούν ακόμα… αλλά βλέπουμε πολλά exploits να παρακάμπτουν το PAC και υπάρχουν μερικά persistence exploits (0days) που λειτουργούν με όλα τα iPhone/iPad. Ας ελπίσουμε ότι το iOS 14 θα είναι καλύτερο”.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iOS 14 το φθινόπωρο, πιθανότατα μαζί με τα νέα του iPhone. Ωστόσο, μια προεπισκόπηση αυτής της ενημερωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να ανακοινωθεί και να κυκλοφορήσει στο WWDC, με μια πρόωρη έκδοση beta.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).