Facebook: robot τυλίγει οπτική ίνα σε υπάρχοντα καλώδια

Η Facebook Connectivity, σε συνεργασία με την ULC Robotics, έχει αναπτύξει ένα ρομπότ που είναι ικανό να τυλίγει οπτικές ίνες σε ηλεκτροφόρα μέσης τάσης (MV) που συνήθως εξυπηρετούν κατοικημένες περιοχές σε μεγάλο μέρος του , με κόστος τρεις έως πέντε φορές φθηνότερο από τον παραδοσιακό τρόπο τοποθέτησης ινών.

Ο Karthik Yogeeswaran, μηχανικός ασύρματων συστημάτων στην Facebook Connectivity, δήλωσε σε μια δημοσίευση στο blog ότι η ιδέα για το project προήρθε μετά από α στην Αφρική και παρατηρώντας την πανταχού παρούσα υποδομή ηλεκτροφόρων καλωδίων, η οποία είναι πολύ πιο διαδεδομένη από το συνολικό αποτύπωμα οπτικών ινών της χώρας.

Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/watch/?v=320046849029260

Το ρομπότ έχει φτιαχτεί για να μπορεί να αποφύγει και να διασχίσει κάθε εμπόδια που συναντά στον δρόμο του.
Η διατήρηση του βάρους του ρομπότ σε χαμηλά επίπεδα το καθιστά ιδανικό να χειριστεί μια γραμμή μεσαίας τάσης κάτι που ήταν μια βασική για τους κατασκευαστές επειδή θα περιόριζε την ποσότητα των ινών που θα μπορούσε να μεταφέρει.

Για να μπορέσει να πλοηγηθεί στα εμπόδια, το ρομπότ μπορεί να ανυψώσει το μεσαίο τμήμα του που περιέχει τα συστήματα ινών και να περιστραφεί. Μόλις περάσει το εμπόδιο κατεβάζει το μεσαίο τμήμα του για να συνεχίσει να τυλίγει. Το ρομπότ διαθέτει ένα όρασης για τον εντοπισμό εμποδίων και την προσαρμογή των κινήσεών του.

“Μειώνοντας το συνολικό κόστος της ανάπτυξης των εναέριων ινών, αναμένουμε ότι το σύστημά μας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεση του , ειδικά σε χώρες που οι εργαζόμενοι κερδίζουν λιγότερα από 5,50 δολάρια την μέρα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).