Windows 10: Ρυθμίσεις με νέο εργαλείο διαχείρισης δίσκων

Η Microsoft συνεχίζει την μεταφορά των εργαλείων από το Control Panel των Windows στον σύγχρονο Πίνακα Ελέγχου των Windows 10 που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις. Αυτή τη φορά μετέφερε το εργαλείο διαχείρισης δίσκων, και για να ταιριάζει με το UI των Windows 10, άλλαξε την εμφάνισή του.

Από τη στιγμή που η Microsoft έφερε τις νέες ρυθμίσεις στα , οι χρήστες μπερδεύτηκαν καθώς ορισμένα εργαλεία υπήρχαν διπλά.

Να χρησιμοποιούν τη νέα σύγχρονη διεπαφή ρυθμίσεων των Windows, ή τα παλιά εργαλεία από τον Πίνακα Ελέγχου που γνώριζαν τόσο καιρό;

Παλιά εφαρμογή διαχείρισης δίσκων

Τότε λοιπόν η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα μετέφερε τα εργαλεία του πίνακα ελέγχου στη σύγχρονη σελίδα ρυθμίσεων των Windows 10. Έχουν περάσει χρόνια και η εταιρεία βρίσκεται ακόμα στην μεταφορά.

Η νέα έκδοση των Windows 10 για τους Insiders (build 20197), η Microsoft πρόσθεσε ένα σύγχρονο βοηθητικό πρόγραμμα “Διαχείριση δίσκων και διαμερισμάτων” ή ‘Manage Disks and Volumes' που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στις Ρυθμίσεις.

Αυτό το νέο εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να βλέπουν όλες τις πληροφορίες του δίσκου, να δημιουργούν και να μορφοποιούν τα διαμερίσματα και να μετονομάζουν με γράμματα κάθε μονάδα δίσκου.

Το νέο εργαλείο, υπάρχει στην διαδρομή: Ρυθμίσεις – Σύστημα – Αποθήκευση και κάντε κλικ στη Διαχείριση δίσκων και διαμερισμάτων.

Η Microsoft δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν αντικαθιστά το υπάρχον εργαλείο διαχείρισης δίσκων. Έτσι οι χρήστες των Windows θα εξακολουθούν να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αν το θέλουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 285 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Συμφωνώ με την λογική των προγραμματιστών της MS ότι εφόσον τα Windows 10 είναι (σε κάθε έκδοση του) ένα νέο λειτουργικό σύστημα, δεν ταιριάζει να βλέπουμε στοιχεία που τα συναντούμε 20χρόνια τώρα.
    Εν τούτοις, όσο καλή διάθεση να έχεις ώστε να εκπαιδευτείς στην χρήση του “Ρυθμίσεις των Windows”, τα βήματα για να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που είχες διαθέσιμα στον Πίνακα Ελέγχου είναι πολλά και περισσότερα, συν ότι αλλάζοντας τις ονομασίες τους δεν είναι θέμα μόνο συνήθειας αλλά και λογικής επεξεργασίας.
    Στην περίπτωση μας θα ήταν έξυπνο αν με ένα δεξί κλικ στον σκληρό δίσκο είχες και την επιλογή του μενού για Διαχείριση δίσκων.
    Ίδωμεν… Αν καταργηθεί η Διαχείριση από το δεξί κλικ του Υπολογιστή, θα έχουμε πρόβλημα
    :-P

    • Δεν με χαλάει να δουλεύω με στοιχεία που τα συναντάμε 20χρόνια τώρα αρκεί να είναι λειτουργικά και αξιόπιστα. Αυτό είναι η βαθύτερη έννοια ενός “λειτουργικού συστήματος”… να είναι λειτουργικό (το λέει και η ίδια η λέξη).
      Δηλαδή αν το έφτιαχναν να μοιάζει με το MiniTool Partition ή το Paragon Partition ή το Easus Partition θα τους χάλαγε το “feng shui”?

      Κάπου διάβασα ότι ετοιμάζονται να καταργήσουν και το κλασσικό Control Panel… εκεί να δεις κράξιμο.

  2. Και μην τολμήσει να καταργήσει το κλασικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων γιατί θα αλλάξω το laptop με MacBook!

    Καλά εκεί στην Microsoft άλλη δουλειά δεν έχουν. Αντί να κάνουν πιο εύκολη την δουλειά των τεχνικών πάνε και αλλάζουν τα εργαλεία των Windows με “φρου-φρου και αρώματα”. Αντί να εμπλουτίζουν τα παλιά με νέες δυνατότητες ώστε να μην χρειάζεσαι ένα σωρό εργαλεία τρίτων για να κάνεις την δουλειά σου, χαλάνε και αυτά που έχουν για λόγους ‘design’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).