iGuRu περί hosting και οι αλλαγές στο site

Η διατήρηση μιας ιστοσελίδας προϋποθέτει όρεξη και εργατοώρες για να μην αναφέρουμε τα έξοδα. Υποτίθεται ότι η WordPress είναι μια πλατφόρμα που τα προσφέρει όλα έτοιμα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν επιλέξετε να φιλοξενήσετε μόνοι σας το WordPress και να μην χρησιμοποιήσετε την δωρεάν πλατφόρμα του WordPress.com τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Χρειάζονται απεριόριστες ώρες ενασχόλησης με τον server, το λογισμικό της WordPress, τα plugins, τα DNS, την ασφάλεια, τις ενημερώσεις, τις custom αλλαγές, τα custom plugins, και φυσικά όλα αυτά κοστίζουν.

Στο iGuRu.gr δεν επιλέξαμε κάποιον managed server γιατί θεωρούμε υπερβολικές τις τιμές για το προϊόν που προσφέρουν. Αφήστε που μετράνε και τα clicks. Για παράδειγμα ένα managed hosting plan από την Kinsta που θα εξυπηρετούσε το κοινό του iGuRu.gr κοστίζει 200 δολάρια το μήνα.

Όχι ευχαριστώ

Έτσι αυτή την στιγμή η σελίδα φιλοξενείται σε ένα Dedicated με 16 vCore και 64GB . Ο server είναι στην Ευρώπη για καλύτερο TTFB στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιούμε και caching.

Το τελευταίο διάστημα όλες οι της ιστοσελίδας σερβίρονται από ένα bucket της DigitalOcean με CDN από την BunnyCDN.

Η BunnyCDN το σερβίρισμα των εικόνων, έχει αναλάβει και την βελτιστοποίηση τους για προβολή στο , αλλά και την τους σε webp.

Το bucket της DigitalOcean εκτός του ότι φιλοξενεί όλες τις εικόνες του site, σερβίρει και όλα τα css/js που χρησιμοποιεί το WordPress και το Theme.

Έτσι ενώ το site κάποια στιγμή ξεπερνούσε τα 8GB τώρα είναι στα 279MB.

Όλα σχεδόν τα domains (iguru.blog, iguru.cloud, iguru.dev, iguru.news, rss.tips, wpress.gr) που διαθέτουμε για δική μας χρήση οδηγούν στο κεντρικό iguru.gr.

Αρχίσαμε επίσης να μεταφέρουμε όσα domains επιτρέπονται στην , καθώς οι τιμές που προσφέρει είναι εκτός συναγωνισμού. Όμως είμαστε εν αναμονή γιατί προς το παρόν η Cloudflare δεν υποστηρίζει όλες τις καταλήξεις.

Τέλος όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση πετάξαμε το Yoast SEO γιατί οι devs φαίνεται να το έχουν χάσει εντελώς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).