NetMarketShare τέλος στα δεδομένα των browsers λόγω Google

Η υπηρεσία NetMarketShare ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σχεδιάζει να σταματήσει τις δημόσιες αναφορές για τα προγράμματα περιήγησης, οι οποίες κυκλοφορούν περισσότερα από 14 χρόνια.

Η εταιρεία Net Applications, κάτοχος της υπηρεσίας NetMarketShare, είναι γνωστή σαν πάροχος στατιστικών στοιχείων μεριδίου χρήσης για προγράμματα περιήγησης στο Web, λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές. Σύμφωνα με την Net Applications, τα δεδομένα που παρέχονται από το NetMarketShare είναι η πηγή για “δεκάδες χιλιάδες άρθρα και δημοσιεύσεις”.

Ο ιστότοπος NetMarketShare εξακολουθεί να είναι ενεργός, αλλά από την 1η Νοεμβρίου, η Net Application αναφέρει ότι “σταματήσει να λειτουργεί το NetMarketShare στην τρέχουσα μορφή του” και δεν θα κυκλοφορούν νέα μηνιαία στατιστικά.

Η υπηρεσία NetMarketShare σταματάει την λειτουργία της λόγω μιας πρόσφατης ς που πρότεινε η Google. Η NetMarketShare ανέφερε ότι η λειτουργία “User Agent Hints” της Google δεν θα βοηθάει πια στην ανίχνευση συσκευών και θα προκαλεί ανακρίβειες.

Νωρίτερα φέτος, η Google ανακοίνωσε ότι θέλει να το User-Agent.

Η Google δήλωσε ότι η μεταφορά του Chrome σε ένα νέο σύστημα θα μειώσει την πολυπλοκότητα της λειτουργίας User-Agent και θα βελτιώσει το των χρηστών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το User Agent είναι μια λειτουργία που χρησιμοποιείται για την εύρεση πληροφοριών σχετικά με το περιήγησής σας και το σας σύστημα για στατιστικούς σκοπούς. Όταν επισκέπτεστε μια σελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε αποστέλλει τις του User Agent στον διακομιστή της σελίδας. Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται από διαδικτυακούς εκδότες για την αναγνώριση του ονόματος του προγράμματος περιήγησης, της έκδοσης και του λειτουργικού συστήματος.

Η λειτουργία User Agent χρησιμοποιούνται επίσης από ιστότοπους για να σερβίρουν εξατομικευμένη ή περιορισμένη εμπειρία σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης στο Web.

Στην πρότασή της, η Google συνιστά την κατάργηση του “User Agent”, καθώς η λειτουργία αποτελεί κίνδυνο απορρήτου και χρησιμοποιείται συνήθως από fingerprinter scripts για την παρακολούθηση των χρηστών.

Έτσι αντί να προσφέρει ανακριβείς πληροφορίες, η Net Applications αποφάσισε να αποσύρει το NetMarketShare στην τρέχουσα μορφή του.

Η Net Applications υποσχέθηκε ότι το NetMarketShare θα εμφανιστεί ξανά κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, δεν θα κυκλοφορήσει νέα δεδομένα και στατιστικά . Τα τελευταία που θα εμφανιστούν είναι τα στατιστικά του Οκτώβρη του 2020.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).