Η Microsoft λέει ότι hacker από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα επιτέθηκαν στους κατασκευαστές εμβολίων COVID-19

Σύμφωνα με την Microsoft, κυβερνο που προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν στόχο τις εταιρείες που διεξάγουν έρευνα και ψάχνουν για τον COVID-19.

Η Microsoft δήλωσε σε ένα νέο blog post της ότι οι επιθέσεις στοχεύουν επτά κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, την και τη Νότια Κορέα. Το post υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της Microsoft, κο Tom Burt, και αναφέρει ότι οι εταιρείες στόχοι είναι στην πλειονότητα, κατασκευαστές εμβολίων για τον COVID-19 και έχουν φτάσει την έρευνά τους σε διάφορα στάδια κλινικών δοκιμών.

Η Microsoft δεν ονόμασε τις εταιρείες ή δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν κλαπεί ή να παραβιαστεί, αλλά είπε ότι είχε ειδοποιήσει τους οργανισμούς και προσέφερε βοήθεια όπου οι επιθέσεις ήταν επιτυχημένες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η πλειονότητα των επιθέσεων αποκλείστηκε από τις προστασίες ασφαλείας της. Οι χάκερς χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να εκτελέσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών brute force, (ψαρέματος) κλπ, όπου προσπάθησαν να πείσουν τα θύματα ότι ήταν στρατολόγοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που αναζητούν υποψηφίους για εργασία.

με τον κορονοϊό να αυξάνεται παγκόσμια σε ένα δεύτερο κύμα, φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους σε κλινικές δοκιμές ήταν 90% αποτελεσματικό στην του συμπτωματικού COVID-19. Αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα δεν έχουν ακόμη εξεταστεί από ανεξάρτητους ερευνητές, αλλά οι ειδικοί χαρακτήρισαν τις ειδήσεις «εξαιρετικά ενθαρρυντικές». Και φυσικά μία τέτοια έρευνα αξίζει μία περιουσία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).