Η Αυστραλία μήνυσε το Facebook για κατασκοπεία

Ακόμα περισσότερο πρόβλημα για το Facebook. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC) μήνυσε το Facebook ισχυριζόμενη ότι η VPN Onavo χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία χρηστών, για εμπορικούς σκοπούς.

Η ACCC κατηγορεί το Facebook για ψευδή, παραπλανητική συμπεριφορά έναντι χιλιάδων Αυστραλών καταναλωτών, αφού στην προώθηση της εφαρμογής Onavo Protect, υποσχόταν ότι θα διατηρούσε τα δεδομένα προσωπικής δραστηριότητας των χρηστών ιδιωτικά, προστατευμένα και μυστικά, και δεν θα τα χρησιμοποιούσαν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Όμως χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν την επιχείρηση του Facebook.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ACCC, Ροντ Σιμς: “Μέσω του Onavo Protect, το Facebook συλλέγει και χρησιμοποιεί τα πολύ λεπτομερή και πολύτιμα δεδομένα προσωπικής δραστηριότητας χιλιάδων Αυστραλών καταναλωτών για δικούς του εμπορικούς σκοπούς, τα οποία πιστεύουμε ότι είναι εντελώς αντίθετο με την υπόσχεση προστασίας, μυστικότητας και απορρήτου, που ήταν κεντρική για την προώθηση αυτής της εφαρμογής”

“Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν συχνά υπηρεσίες VPN επειδή ενδιαφέρονται για το διαδικτυακό τους απόρρητο, και αυτό ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτό το προϊόν Facebook. Στην πραγματικότητα, η Onavo Protect διοχέτευσε σημαντικούς όγκους δεδομένων προσωπικής δραστηριότητας απευθείας στο Facebook”.

“Πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά στερεί από τους Αυστραλούς καταναλωτές την ευκαιρία να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή, σχετικά με τη και τη χρήση των δεδομένων προσωπικής τους δραστηριότητας από το Facebook και το Onavo”, πρόσθεσε ο Σιμς.

Η ACCC ισχυρίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017, το Facebook και οι θυγατρικές του Facebook Israel Ltd και Onavo, Inc. παραπλάνησαν τους Αυστραλούς καταναλωτές με ψευδή παρουσίαση της δωρεάν λειτουργίας της εφαρμογής Onavo Protect.

Η ρυθμιστική αρχή λέει ότι επιδιώκει δηλώσεις και χρηματικές ποινές.

Το Facebook ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα έκλεινε την εφαρμογή Onavo Protect, μετά από μια αντίδραση σχετικά με το πώς είχε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή VPN που απέκτησε το 2013.

Εσωτερικά έγγραφα στο Facebook, που δημοσιοποιήθηκαν το 2018 από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (τα οποία κατασχέθηκαν ως μέρος μιας ς για διαδικτυακή παραπληροφόρηση) δείχνουν τον τεχνολογικό γίγαντα να χρησιμοποιεί το Onavo ως πηγή για να καταλάβει ποια τρίτα μέρη χρησιμοποιούν οι χρήστες για λήψη και αλληλεπίδραση.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μέσω του Onavo αποκάλυψαν ότι το αποτελεί ανταγωνιστική απειλή για την εφαρμογή Messenger του Facebook. Λίγο μετά την απόκτηση αυτής της γνώσης, το Facebook διέθεσε 19 δις δολάρια για να αποκτήσει την αντίπαλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Και οι νομικές συγκρούσεις καλά κρατούν
Κατά τα άλλα, το Facebook υποβάλλει μήνυση στη Γερμανία, όπου το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ της Γερμανίας (FCO) πιέζει για μια υπόθεση που θα μπορούσε να θέσει όρια στον τρόπο με τον οποίο το facebook μπορεί να συνδυάσει δεδομένα μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών που διαθέτει.

Αυτόν τον μήνα, η FCO ανακοίνωσε επίσης ότι διερευνά το Facebook αν συνδέει τη χρήση του τελευταίου VR με έναν λογαριασμό Facebook, αφού είπε ότι οι νέοι χρήστες του Oculus πρέπει να έχουν λογαριασμό Facebook για να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό το καλοκαίρι το Facebook είπε επίσης ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για υπάρχοντες λογαριασμούς Oculus έως το 2023.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).