Προβολή περιεχομένου Flash χωρίς Flash

Το θα σταματήσει να υποστηρίζεται από το 2021. Η Adobe κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση του Flash τον Δεκέμβριο του 2020 και ανακοίνωσε ότι θα το απενεργοποιήσει από το 2021.

Τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης όπως ο Chrome, ο Edge και ο Firefox δεν θα υποστηρίζουν πλέον το Flash. Τι γίνεται όμως αν κάποιος πρέπει να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο Flash μετά το 2020 και τι θα συμβαίνει με το περιεχόμενο Flash που θα εξακολουθεί να είναι στο Δια;

Μια επιλογή θα έχουμε με το Internet Archive, καθώς έχει αποθηκεύσει περιεχόμενο Flash που μπορεί να μπορεί να αναπαραχθεί με έναν εξομοιωτή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Το Internet Archive ένα εξομοιωτή που ονομάζεται Ruffle. Ο εξομοιωτής είναι γραμμένος σε Rust και υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα καθώς και τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν WebAssembly.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι προγραμματιστές του έχουν δημιουργήσει επεκτάσεις για σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης Firefox, Chrome, Edge, Brave, Opera, Vivaldi και Safari.

Η εγκατάσταση του Ruffle στον browser της επιλογής σας προσθέτει προσομοίωση Flash στο πρόγραμμα περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης ανιχνεύει αυτόματα το περιεχόμενο Flash και μπορείτε να το αναπαράγετε, σαν να έχετε εγκατεστημένο το Flash.

Η επέκταση δεν φιλοξενείται στο Chrome Web Store ή στο Mozilla Add-ons Store αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμα υπό ανάπτυξη αλλά λειτουργεί.

Κατεβάστε την επέκταση για τον browser που σας ενδιαφέρει

https://ruffle.rs/#releases

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).