Microsoft επανασχεδιάζει άλλη μια δυνατότητα του Πίνακα Ελέγχου

Ο Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) αποτελεί μέρος των Windows από την έκδοση Windows 1.0 και έχει πολλούς fan που τον προτιμούν από τη σύγχρονη εφαρμογή Ρυθμίσεις, στην οποία εξακολουθούν να λείπουν βασικά χαρακτηριστικά.

Με το Windows 10 October 2020 Update, η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει περισσότερους χρήστες του Πίνακα Ελέγχου στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και όπως φαίνεται ότι η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό της.

Στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, η Microsoft εμφανίζει περισσότερες σελίδες που υπήρχαν στον Πίνακα Ελέγχου στη σύγχρονη εφαρμογή Ρυθμίσεις.
Στην τελευταία έκδοση προεπισκόπησης, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021, θα δείτε ότι πρόσθεσε τους χώρους αποθήκευσης (Storage Spaces) στις Ρυθμίσεις.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Storage Spaces είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλές αποθήκευσης στον υπολογιστή σας και να τις αντιμετωπίζετε σαν μία συσκευή αποθήκευσης που ονομάζεται “pool storage”.

Η Microsoft έχει άλλαξε την διεπαφή της παλαιάς δυνατότητας Storage Spaces και την πρόσθεσε στις Ρυθμίσεις – Σύστημα – Χώρος αποθήκευσης – Διαχείριση χώρων αποθήκευσης ( – Storage – Storage Spaces). Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Storage Spaces για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το Storage Spaces μέσα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Σε ένα podcast, η Microsoft εξήγησε ότι οι σελίδες ρύθμισης δημιουργούνται έχοντας κατά νου την “προσβασιμότητα” και την “σύγχρονη εμπειρία”. Αυτές οι σελίδες προσφέρουν καλύτερη ενσωμάτωση με εγγενείς λειτουργίες των Windows, όπως το Storage Settings και το Storage Sense.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, η σύγχρονη εναλλακτική λύση του Storage Spaces επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να προσθέτουν, να αφαιρούν και να βελτιστοποιούν storage pools.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο και τον Αφηγητή των Windows για πλοήγηση μεταξύ διαφορετικών σελίδων και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές αποθήκευσης που βασίζονται σε διαφορετικές διεπαφές.

Ο Πίνακας Ελέγχου δεν θα αφαιρεθεί, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα οι σελίδες με τις σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις να καταργηθούν ή να απενεργοποιηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον για να “ενοποιήσουν” την εμπειρία ρυθμίσεων σε ολόκληρο το .

Όταν συμβεί αυτό, ορισμένες σελίδες του Πίνακα Ελέγχου θα ανακατευθύνουν τους χρήστες στην εφαρμογή Windows 10 Settings. Η Microsoft σχεδιάζει μάλιστα να αποκλείσει ορισμένες εφαρμογές τρίτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν λύση για την πρόσβαση σε αυτές τις κρυφές σελίδες του Πίνακα Ελέγχου.

Εκτός από το Storage Spaces, η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα διεπαφή δίσκων και του εργαλείου ς διαμερισμάτων.

Αυτές οι αλλαγές είναι προς το παρόν διαθέσιμες μόνο στις εκδόσεις προεπισκόπησης, και υπάρχει περίπτωση να τις δούμε κάποια στιγμή αργότερα αυτό το έτος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).