DarkMarket έκλεισε από την Europol

Η σελίδα DarkMarket, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η μεγαλύτερη αγορά του dark web στον κόσμο. Μετά από μια διεθνή επιχείρηση συντονισμένη από την Europol, οι αρχές κατάφεραν να την κλείσουν.

Οι Γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν Αυστραλό που πιστεύεται ότι ήταν ο διαχειριστής του παράνομου ιστότοπου και κατέσχεσε 20 διακομιστές, τερματίζοντας ένα μεγάλο κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων

Πριν από το κλείσιμο, η DarkMarket φιλοξενούσε περίπου 500.000 χρήστες και είχε διευκολύνει πάνω από 320.000 συναλλαγές, σύμφωνα με την Europol.

Η αγορά αντάλλασσε τα πάντα, από ναρκωτικά και πλαστά χρήματα έως κλεμμένα πιστωτικών καρτών και κακόβουλο .

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Europol, ο ιστότοπος είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές ισοδύναμες με 140 ευρώ, σε bitcoin και monero. Οι ευρωπαϊκές αρχές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους κατασχεμένους διακομιστές της DarkMarket από την Ουκρανία και τη Μολδαβία για να διερευνήσουν περαιτέρω τους αγοραστές και τους πωλητές που χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο για εγκληματικές συναλλαγές.

H DarkMarket αποκαλύφθηκε σε μια ευρύτερη έρευνα για την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Cyberbunker. H Cyberbunker (το οποίο εδρεύει σε μια πρώην αποθήκη του ΝΑΤΟ) φιλοξενούσε διακομιστές του Pirate Bay και του WikiLeaks στο παρελθόν. Φυσικά η υπόθεση της DarkMarket, είναι η μεγαλύτερη.

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί σφίξιμο σε ιστοσελίδες του dark web και σε ιστοσελίδες όπως την DarkMarket. Η Wall Street Market, είχε παρόμοιο τέλος το 2020 κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής έρευνας και άλλοι ιστότοποι όπως το Empire Market έχουν εξαφανιστεί εντελώς, είτε από φόβο της δίωξης είτε επειδή οι διαχειριστές μαζεύουν τα έσοδα και εξαφανίζονται.

Έτσι ιστότοποι όπως το Alphabay ή το Silk Road έχουν εξαφανιστεί καθώς οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αποδείξει ότι το dark web δεν είναι και τόσο ανώνυμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).