Η Google κατηγορείται ότι σας παρακολουθεί στο Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Η Google αντιμετωπίζει αγωγή αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με την παρακολούθηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome

Ομοσπονδιακός δικαστής στην προχώρησε την Παρασκευή μία αγωγή κατά της Google, με την οποία την κατηγορούν ότι η εταιρεία παρακολουθεί στο Chrome την δραστηριοτήτων των χρηστών σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης .

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η Google είχε κάνει έκκληση στο να απορρίψει την υπόθεση, αλλά ο δικαστής αντί για την υπόθεση απέρριψε το αίτημα της. Το Reuters είχε αναφέρει σχετικά ότι η αγωγή ζητά τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν 5.000 $ ανά χρήστη.

Τον περασμένο Ιούνιο, τρεις χρήστες υπέβαλαν αγωγή κατά της εταιρείας ισχυριζόμενοι ότι το πρόγραμμα περιήγησής του στο Chrome συλλέγει δεδομένα ακόμα και αν χρησιμοποιείτε την ιδιωτική (ανώνυμη) λειτουργία.

Στην αγωγή τους ανέφεραν ότι αφού απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση δεδομένων στο πρόγραμμα περιήγησης μέσω της ανώνυμης λειτουργίας, άλλα εργαλεία της Google που χρησιμοποιούνται από ιστότοπους, μεταβιβάζουν τα προσωπικά σας στην εταιρεία. Οι αναφέροντες ισχυρίστηκαν επίσης ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια «διεισδυτική επιχείρηση παρακολούθησης δεδομένων».

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία έχει καταστήσει σαφές ότι, το Chrome δεν θα αποθηκεύει τη δραστηριότητά σας κατά την περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, αλλά οι ιστότοποι που επισκέπτεστε ενδέχεται να συλλέξουν ορισμένες από τις πληροφορίες σας.

Σε αναμονή λοιπόν της επικείμενης δίκης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).