Η έκδοση Sun Valley των Windows 10 ανανεώνει τα εικονίδια που υπάρχουν από την εποχή των Windows 95

Φέτος η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει μια «σαρωτική οπτική αναζωογόνηση» των Windows 10 με το project Sun Valley. Προς το παρόν θα επιτρέψει μια πρώτη ματιά στους επίσημους δοκιμαστές του λειτουργικού συστήματος που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Insider.

Η ανανέωση της εμφάνισης των Windows 10 με κωδικό όνομα “Sun Valley” σύμφωνα με θα έρθει τον Οκτώβριο / Νοέμβριο και υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι η ενημέρωση θα φτάσει στην κατάσταση RTM (έκδοση προς κατασκευή) τον Ιούνιο. Στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, είχαμε την δυνατότητα να δούμε νέα που έχουν να αλλάξουν από την εποχή των Windows 95.

Εκτός από τα νέα εικονίδια για φακέλους Εξερεύνησης αρχείων και εφαρμογές συστήματος, η Microsoft ανανεώνει επίσης εικονίδια από την εποχή των Windows 95, όπως η οθόνη αδρανοποίησης και οι δισκέτες. Αυτά τα νέα εικονίδια μιμούνται περισσότερο τα εικονίδια που έχουν ήδη μπει στο Microsoft 365, στο Microsoft Launcher και άλλα προϊόντα.

Η έκδοση προεπισκόπησης συνοδεύεται από ένα σύνολο νέων εικονιδίων για φακέλους / επιλογές / κουμπιά μέσα στο Shell32.DLL, την κύρια μονάδα κελύφους που υπήρχε σε όλες τις παραλλαγές του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησαν μετά τα Windows 95. Στην επόμενη ενημέρωση , μερικά από αυτά εικονίδια ασφαλώς και θα πάρουν την νέα μορφή.


Νέα εικονίδια (αριστερά) και παλιά εικονίδια (δεξιά)

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης που συγκρίνει τα εικονίδια της Windows 10 Sun Valley Update με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2020, η Microsoft έχει ανανεώσει τα εικονίδια για διάφορους φακέλους στο Shell32.DLL. Αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία αδρανοποίησης, την υδρόγειο, τη δικτύωση, τις δισκέτες κ.λπ.

Στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, η Microsoft έχει τροποποιήσει πολλές εφαρμογές, φακέλους και με πιο πολύχρωμα εικονίδια, οπότε αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Τα εικονίδια για άλλους σημαντικούς φακέλους (Αυτός ο υπολογιστής, κάδος ανακύκλωσης, έγγραφα κ.λπ.) έχουν ήδη τροποποιηθεί στις εκδόσεις προεπισκόπησης.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εικονίδια που πρέπει να αλλάξουν. Για παράδειγμα, η έκδοση προεπισκόπησης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλιό εικονίδιο δέντρου για το WinDirStat, ένα πρόγραμμα προβολής στατιστικών στοιχείων χρήσης δίσκου και καθαρισμό που περιλαμβάνεται σε διάφορες εκδόσεις των Windows 10.

Η έκδοση Windows 10 Sun Valley αναμένεται να έχει στρογγυλεμένες γωνίες, περισσότερες δυνατότητες Fluent Design, μια πραγματική εμπειρία σκοτεινής λειτουργίας, καθώς  και άλλες λειτουργίες, έτσι που η επιφάνεια εργασίας ενδέχεται να φαίνεται πολύ διαφορετική από την τρέχουσα έκδοση των Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).