Microsoft Edge με in-line λεξικό και νέο Password Monitor

Το πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10, Microsoft Edge θα αποκτήσει in-line λειτουργίες λεξικού. Το επερχόμενο χαρακτηριστικό ήταν στον παλιό Microsoft Edge.

Επιπλέον, η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει ένα μίνι μενού αλλά και ένα βελτιωμένο εργαλείο παρακολούθησης κωδικών πρόσβασης.

microsoft edge chromium

Η Microsoft δοκιμάζει αυτές τις νέες δυνατότητες στην έκδοση Canary του Edge. Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό είναι το μίνι μενού, το οποίο προσφέρει μια πολύ πιο “τακτοποιημένη” εμπειρία εμφανίζοντας σημαντικές επιλογές όπως , στο Bing sidebar και λεξικό. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις του browser.

Με την ενσωμάτωση του μίνι μενού, ο Microsoft Edge θα προσφέρει επίσης και λειτουργίες λεξικού, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείτε να επιλέξετε και να επισημάνετε μια λέξη για να λάβετε έναν ορισμό από πηγές που υποστηρίζονται από το Bing. Αυτή η δυνατότητα δεν θα λειτουργεί μόνο για ιστοσελίδες αφού οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ανοίξουν ένα αρχείο PDF στον Edge και να προβάλλουν περιγραφές σε επιλεγμένες λέξεις.

mini menu

Μόλις ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία, δεν θα χρειάζεται να αντιγράψετε μια λέξη και να την επικολλήσετε σε κάποια άλλη καρτέλα για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση του ορισμού σε Google/Bing. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, θα μπορείτε να δείτε τους ορισμούς εντός των ιστοσελίδων ή του PDF.

microsoft edge dictionary

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, αυτή η λειτουργικότητα προστέθηκε για πρώτη φορά στην παλιά έκδοση του Edge το 2019 και χάθηκε όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τον Edge με βάση το .

Η Microsoft αφαίρεσε πολλές λειτουργίες, καθώς άρχισε να αναπτύσσει το πρόγραμμα περιήγησης από το μηδέν. Όπως φαίνεται όμως, η εταιρεία αρχίζει να προσθέτει σιγά σιγά τις λειτουργίες του Edge legacy.

Το 2020, ο Microsoft Edge απέκτησε μια δυνατότητα που ενημερώνει τους χρήστες αν έχουν παραβιαστεί οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούν. Ονομάζεται Password Monitor.

Με κάποια επερχόμενη έκδοση του Edge θα αποκτήσει μια νέα δυνατότητα που θα αποκαλύπτει τους αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς. Αυτή η λειτουργία κυκλοφορεί ήδη σε εκδόσεις προεπισκόπησης.

Το νέο Password Monitor θα σας επιτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν είναι αδύναμος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Password Monitor,microsoft edge

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).