2022 Aaron Swartz Day and Hackathon

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το EFF γιορτάζει τη ζωή και το έργο του προγραμματιστή, ακτιβιστή και επιχειρηματία Aaron Swartz συμμετέχοντας στην Ημέρα και το Hackathon του Aaron Swartz 2022.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Internet Archive στο Σαν Φρανσίσκο στις 12 Νοεμβρίου και 13 Νοεμβρίου.

swartz

Ο Aaron Swartz ήταν ένας υπέρμαχος των ψηφιακών δικαιωμάτων και προσπαθούσε πολύ για να παραμείνει ανοιχτό το διαδίκτυο. Η ζωή του κόπηκε απότομα το 2013, όταν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του απήγγειλαν κατηγορίες βάσει του νόμου περί απάτης και κατάχρησης (CFAA) για συστηματική λήψη άρθρων ακαδημαϊκών περιοδικών από την ηλεκτρονική δεδομένων JSTOR. Αντιμέτωπος με την προοπτική μιας μακράς και άδικης ποινής, ο Aaron αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών….

Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έργα προς τιμήν του Aaron μπορούν να συνεισφέρουν στο ετήσιο hackathon, το οποίο φέτος περιλαμβάνει πολλά έργα: SecureDrop, Bad Apple, το Disability Technology Project (μόνο Σαβ.) και τον Atlas of Surveillance του EFF. Εκτός από το hackathon στο Σαν Φρανσίσκο, θα υπάρχουν επίσης ταυτόχρονα hackathon στο Εκουαδόρ, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Για περισσότερες σχετικά με το hackathon και για μια πλήρη λίστα των ομιλητών, δείτε την επίσημη σελίδα 2022 Aaron Swartz Day and Hackathon.

Φέτος ομιλητές είναι η Chelsea Manning και ο Cory Doctorow, καθώς και ο ιδρυτής του Internet Archive Brewster Kahle, η εκτελεστική διευθύντρια του EFF Cindy Cohn και η συνιδρυτής του Commons Lisa Rein.

πηγές

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).