21Vianet Τηλέφωνα που «δανείζονται» bandwidth

Ένα νέο «κόλπο» που θα επιτρέπει ταχύτερο download δεδομένων θα χρησιμοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα λανσάρει στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές του επομένου έτους η κινεζική 21Vianet.

21Vianet 21Vianet 21Vianet 21Vianet

Ειδικότερα, όταν ένα τηλέφωνο στο δίκτυο δεν έχει καλό σήμα δεδομένων , θα «δανείζεται» τη σύνδεση μιας κοντινής ς με ισχυρότερο σήμα, συνδεόμενο μαζί του μέσω Wi-Fi. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ΜΙΤ Τechnology Review, η τεχνολογία αυτή- εφαρμογή μιας τεχνικής που είναι γνωστή ως mesh networking- πιθανότατα θα φτάσει σύντομα και σε άλλες , περιλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Μ87, την αμερικανική startup που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία, ο διαμοιρασμός bandwidth μπορεί να επιταχύνει την ταχύτητα του download κατά 50% και άνω. Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα φαινόταν πολύ χρήσιμο σε καταστάσεις όπου το σήμα κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αδύναμο. Κατά την Μ87, δύο αμερικανικοί πάροχοι αναζητούν τρόπους βελτίωσης της κάλυψης δεδομένων για φορητές συσκευές και αξιολογούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η συγκέντρωσε επενδυτικά κεφάλαια ύψους τριών εκατ. δολαρίων νωρίτερα μέσα στο έτος, περιλαμβανομένης χρηματοδότησης από την 21Vianet αλλά και την διάσημη στον χώρο των τσιπ για φορητές συσκευές, Qualcomm.

Ωστόσο, η «αλτρουϊστική» αυτή τεχνολογία έχει ένα μικρό μειονέκτημα: μια συσκευή που παρέχει συνδεσιμότητα σε κάποια άλλη καταναλώνει επιπλέον μπαταρία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Μ87, Ντέιβιντ Χάμπτον, δηλώνει ότι η απώλεια είναι μικρή και ότι μια συσκευή θα μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μοιράζεται τη σύνδεσή της μόνο εάν έχει παραπάνω από το 60% της μπαταρίας της.

Ένα κοινό σενάριο είναι αυτό κάποιου που βρίσκεται βαθιά μέσα σε ένα κτήριο: το τηλέφωνό του θα μπορούσε να βελτιώσει τις επιδόσεις του όσον αφορά στο download δεδομένων συνδεόμενο με τη συσκευή κάποιου που βρίσκεται κοντά στο παράθυρο  και έχει καλύτερο σήμα. Μέσα σε ένα κτήριο οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε απόσταση περίπου 10 με 16 μέτρων, εκτός κτηρίου η απόσταση αυτή αυξάνεται στα περίπου 60 μέτρα, σύμφωνα με τον Χάμπτον.

Η τεχνολογία της Μ87 απαιτεί προεγκατάσταση λογισμικού από μια εταιρεία- πάροχο σε κινητά τα οποία χρησιμοποιούν το δίκτυό της. Το τρέχει στο φόντο και παρακολουθεί συνέχεια το σήμα δεδομένων  την συσκευής, ενώ αναζητεί άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά οι οποίες έχουν το ίδιο λογισμικό. Όπως σημειώνει ο Χάμπτον, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «υπαγορεύουν» τη δαπάνη από μια συσκευή του 10% ή λιγότερο της μπαταρίας της μέσα σε μια ημέρα για να «βοηθά» άλλες.

Επίσης, συνιστά οι εταιρείες να παρέχουν στους πελάτες τους την να απενεργοποιήσουν τη «συμμετοχή» της συσκευή τους σε αυτή τη λειτουργία. Προς το παρόν το λογισμικό της Μ87 είναι διαθέσιμο μόνο για Android.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).