Ένταλμα για wiretap 3,3 εκατ τηλεφωνικών συνομιλιών


Με ένα και μοναδικό ένταλμα το οποίο εγκρίθηκε το 2016 στο πλαίσιο μιας έρευνας για ναρκωτικά Ομοσπονδιακές αρχές της Αμερικής που δεν κατονομάζονται, παρακολούθησαν και κατέγραψαν εκατομμύρια τηλεφωνήματα.

Η εντολή για την τηλεφωνική παρακολούθηση εξουσιοδότησε μια άγνωστη κυβερνητική υπηρεσία της Αμερικής να διεξάγει καταγραφές σε πραγματικό χρόνο 3,29 εκατομμυρίων συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας σε περίοδο δύο μηνών κατά τη διάρκεια του 2016, μετά την υποβολή μιας αίτησης στα τέλη του 2015.Ένταλμα

Το ένταλμα υπογράφηκε για να βοηθήσει τις αρχές να παρακολουθήσουν 26 άτομα που ήταν ύποπτα για παράνομες δραστηριότητες με ναρκωτικά στην Πενσυλβάνια.

Το τελικό ποσό που δαπανήθηκε για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφτασε τα 335.000 δολάρια και οδήγησε σε δώδεκα συλλήψεις.

Ωστόσο, κανείς από τους συλληφθέντες δεν καταδικάστηκε. Η αποκάλυψη ήταν θαμμένη στην ετήσια έκθεση των αμερικανικών δικαστηρίων, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Η ομοσπονδιακή τηλεφωνική παρακολούθηση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για ναρκωτικά στο Middle District της Pennsylvania και είχε σαν αποτέλεσμα την παρακολούθηση 3.292.385 τηλεφωνικών συνομιλιών ή μηνυμάτων σε διάστημα 60 ημερών”, αναφέρει η έκθεση.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν άγνωστες.

Όμως η παραπάνω είδηση κάνει κατανοητό ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές συνεχίζουν να υφίστανται και να πραγματοποιούνται με μεγάλη ευκολία μαζικά, με την χρήση μόνο ενός εντάλματος.

Τι μάθαμε από τις διαρροές του Snowden;

Ο Albert Gidari, πρώην δικηγόρος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ο οποίος αυτή τη στιγμή υπηρετεί σαν διευθυντής στο Stanford Law School Center for Internet and Society, επέκρινε την έρευνα.

“Δαπάνησαν μια περιουσία για να παρακολουθήσουν 26 ανθρώπους, κατέγραψαν τρία εκατομμύρια συνομιλίες και προφανώς δεν βγήκε τίποτα”, δήλωσε ο Gidari.

“Θα ήθελα πολύ να δω την πιθανή ένορκη πράξη για αυτό και αναρωτιέμαι τι σκέφτηκε το δικαστήριο.”

“Δεν εκπλήσσομαι από τα αποτελέσματα επειδή, κατά μέσο όρο, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συνομιλιών ενοχοποιεί και ένα πολύ μικρό ποσοστό οδηγεί σε κάποια καταδίκη”, πρόσθεσε.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news