Συνελήφθησαν 3 μαθητές για τηλεφωνικές απάτες 4 εκατ. δολαρίων

Τρεις μαθητές γυμνασίου από την Ιαπωνία συνελήφθησαν με την κατηγορία απάτης μέσω τηλεφώνου, που σύμφωνα με τις Αρχές τους απέφερε κέρδη ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

japan scam
Οι 17-χρονοι πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές απάτες του τύπου Ore ore ή “It’s me” όπως είναι γνωστές στην Ιαπωνία. Συνήθως οι στόχοι τους ήταν ηλικιωμένοι. Οι ανήλικοι απατεώνες καλούσαν τα θύματα τους, προσποιούμενοι κάποιον συγγενή τους που είχε ένα πρόβλημα.

Ζητούσαν από θύμα να μεταφέρει κάποιο (συνήθως μεγάλο) χρηματικό ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώσουν κάποιο δικηγόρο, ή γκάνγκστερς της yakuza και ούτω καθεξής.

Οι τρεις μαθητές συνελήφθησαν την Πέμπτη, όταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανάληψη να αποσύρει πάνω από 90.000 δολάρια που είχαν κατατεθεί από ένα ζευγάρι 60-χρονους σύμφωνα με το NHK.

Το ζευγάρι μετέφερε προφανώς τα χρήματα μετά από ένα τηλεφώνημα που είχαν από ένα άτομο που προσποιούνταν ότι είναι ο γιος τους. Οι απατεώνες τους έπεισαν ότι ο γιος τους χρειαζόταν τα χρήματα γιατί χτύπησε μια γυναίκα.

  Η απάντηση του Snowden στην πρόσκληση που έλαβε από το Foreign Policy

Δύο από τους μαθητές πιάστηκαν επ’αυτοφόρω, ενώ ο τρίτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Μετά τη διεξαγωγή ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 550 κάρτες και ονόματα των θυμάτων της συμμορίας. Τα ονόματα συνδέθηκαν με 160 τηλεφωνικές απάτες που οι ανήλικοι πραγματοποίησαν από τον Ιούλιο του 2013, σύμφωνα με το NHK.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

11  +    =  18

Previous Story

Δέκα φορές ταχύτερη μεταφορά δεδομένων υπόσχεται η Fujitsu

Next Story

Altergaze Εικονική πραγματικότητα στα κινητά