Γιατί έχει μετανοιώσει ο Edward Snowden;

Την Κυριακή με ένα δημόσιο chat, για τη νίκη του ντοκιμαντέρ CitizenFour στην απονομή των Όσκαρ, ο δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό και αποκάλυψε γιατί έχει μετανιώσει μετά από τις διαρροές του για την NSA.edward snowden reddit regret

“Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα”, δήλωσε. “Αν το είχα κάνει νωρίτερα, τα προγράμματα αυτά θα είχαν εξαπλωθεί λιγότερο.

“Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε σχεδόν σε κάθε τομέα της κυβέρνησης, όχι μόνο στο χώρο της εθνικής ασφάλειας:. Μόλις χορηγηθεί στην κυβέρνηση κάποια νέα δύναμη ή αρχή, γίνεται εκθετικά πιο δύσκολο να την πάρουμε πίσω”

Ο Edward Snowden, μαζί με τη σκηνοθέτη του CitizenFour Laura Poitras και τον Glenn Greenwald, συμμετείχε σε ένα Reddit Q&A τη Δευτέρα. Αρχικά ο Snowden είχε αποβληθεί από το Reddit γιατί οι moderators νόμιζαν ότι ήταν κάποιος ψεύτικος ς.

Το απόρρητο και η επιτήρηση θα μπορούσε να είναι ένα καυτό θέμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Snowden, αλλά μόνο αν οι άνθρωποι ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς μέσω του ακτιβισμού. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μόνο όταν ο λαός το απαιτεί.

“Τα δικαιώματά μας δεν χορηγούνται από τις κυβερνήσεις γιατί είναι εγγενή στη φύση μας, αλλά αυτό είναι εντελώς το αντίθετο για τις κυβερνήσεις”

Ο Greenwald επενε ότι η νομοθεσία για την ιδιωτική ζωή υποστηρίζεται και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος. Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί συνεργάζονται να νομοθετήσουν μαζί πάνω στο θέμα. Αλλά η ηγεσία και των δύο κομμάτων είναι πάντα πίσω από τις μαζικές επιτηρήσεις της NSA.

Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Laura Poitras δήλωσε ότι η υποδοχή του CitizenFour από το κοινό ήταν πολύ καλύτερη από ό, τι αναμενόταν και ότι έχει σχεδιάζει περισσότερες ταινίες που θα εμβαθύνουν στα του Snowden και το εξελισσόμενο αγώνα για της ιδιωτικής ζωής.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από ορισμένους στις ΗΠΑ ότι ο Edward Snowden είναι Ρώσος κατάσκοπος, επισημαίνοντας ότι δεν θα είχε νόημα. Αν είχε εργαστεί για τους φίλους του Putin, δεν θα είχε δημοσιεύσει κανένα από τα αρχεία που διέρρευσαν, δεν θα πήγαινε αρχικά στο Χονγκ Κονγκ, και δεν θα χρειαζόταν να μείνει περισσότερο από ένα μήνα σε αεροδρόμιο της Μόσχας.

Ένα από τα κορυφαία ερωτήματα που τέθηκε στον Edward Snowden ήταν αν είχε απογοητευτεί από την έλλειψη της δημόσιας οργής που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του για τις δραστηριότητες κατασκοπείας της NSA. Απάντησε ότι οι άνθρωποι προφανώς ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή τους, αλλά νιώθουν ανήμποροι, και δήλωσε ότι η τεχνολογική κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).