Το Microsoft Bing προέβλεψε σωστά 20 από τα 24 Όσκαρ

Τα κατάφερε ο αλγόριθμος της υπηρεσίας Bing Prediction του αμερικανικού κολοσσού λογισμικού

Bing

To Bing Prediction Engine, μια υπηρεσία της Microsoft που είχε προβλέψει σωστά το νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου και τα αποτελέσματα στο βρετανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μάντεψε σωστά 20 από τα 24 βραβεία Όσκαρ που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Οι μόνοι νικητές που δεν προέβλεψαν οι αλγόριθμοι της Microsoft ήταν οι κατηγορίες πρωτότυπου σεναρίου, animation, μουσικής και μοντάζ.
Κρατάει τα μυστικά του

Επικεφαλής του Bing Prediction Engine, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, είναι ο οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρόθτσαϊλντ, με έδρα το ερευνητικό εργαστήριο της Microsoft στη Νέα Υόρκη. Έγινε διάσημος το 2012, όταν πρόβλεψε με επιτυχία τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Ρόθτσαϊλντ δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τους σε ανάρτησή του για τα Όσκαρ στο TechnetBlog της Microsoft. Αναφέρει πάντως ότι έλαβε σοβαρά υπόψη τις επικρίσεις του κοινού για την εξαίρεση ταινιών όπως το Selma από τις λίστες των υποψηφιοτήτων. Οι ηχηρές αυτές απουσίες έχουν σημασία για την πρόβλεψη των νικητών επειδή «αλλάζουν την κατανομή των ψήφων για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες» λέει ο ίδιος. Επισημαίνει ακόμα ότι οι προβλέψεις δεν μπορούν να βασιστούν στη στάση της κοινής γνώμης, «καθώς τα συναισθήματα και οι προσδοκίες του γενικού κοινού συνδέονται στενά με την αναγνωρισιμότητα και την δημοφιλία» των υποψηφίων.

Οι αγορές προβλέψεων

Ο Ρόθτσαϊλντ έλαβε ωστόσο υπόψη τις «αγορές προβλέψεων», οι οποίες «ακολουθούν μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που έχουν πληροφορίες ανώτερου επιπέδου για το τι θα κάνουν οι ψηφο, και είναι πρόθυμοι να στοιχηματίσουν χρήματα στα αποτελέσματα». Μπορείτε να δείτε περισσότερες προβλέψεις του Ρόθτσαϊντ στο δικτυακό τόπο του PredictWise.com, ο οποίος προσφέρει προγνωστικά για μια ποικιλία πολιτικών, αθλητικών και πολιτιστικών θεμάτων. Στα περυσινά Όσκαρ, το Bing Prediction Engine πρόβλεψε σωστά 21 από τους 24 νικητές.

Πηγή: tovima.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).