5 μύθοι για την ασφάλεια των Browsers που πρέπει να καταρριφθούν

Η παραπληροφόρηση ή οι ξεπερασμένες συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια στο δια μπορεί να καταστήσουν εσάς και τα προσωπικά σας δεδομένα ευάλωτα. Ας δούμε, λοιπόν, πέντε κοινούς μύθους για την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης, ώστε να διατηρήσετε μαζί την κατανόησή σας για την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης και το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης ενημερωμένο.

5 browser security myths

Η λειτουργία Incognito σας κάνει εντελώς ανώνυμους

Ο μύθος ότι η λειτουργία incognito ή ιδιωτικής περιήγησης σας κάνει εντελώς ανώνυμους είναι μια κοινή παρανόηση. Η λειτουργία Incognito παρέχει ιδιωτικότητα, καθώς δεν αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης, τα cookies ή τα δεδομένα φόρμας. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη συσκευή και το πρόγραμμα περιήγησης.

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), ο διαχειριστής δικτύου και οι ιστότοποι που επισκέπτεστε μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας και σε αυτή τη λειτουργία. Επίσης, αν κακόβουλο λογισμικό παραμονεύει στη συσκευή σας, η λειτουργία incognito δεν θα κρύψει τις δραστηριότητές σας από αυτό. Για πιο ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ή ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως το Tor, αν και αυτά τα εργαλεία έχουν επίσης περιορισμούς που θα συζητήσουμε αργότερα.

Ένας ασφαλής (HTTPS) σημαίνει ότι η περιήγηση είναι ασφαλής

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν μάθει να εμπιστεύονται τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν HTTPS, το οποίο υποδεικνύεται από ένα λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Είναι αλήθεια ότι το HTTPS κρυπτογραφεί την επικοινωνία σας με τον ιστότοπο, γεγονός που εμποδίζει τους αδιάκριτους να διαβάσουν τα δεδομένα κατά τη μεταφορά. Ωστόσο, αυτό δεν εγγυάται ότι ο ίδιος ο ιστότοπος είναι ασφαλής.

Το HTTPS διασφαλίζει μόνο την ασφαλή μετάδοση δεδομένων, δεν διασφαλίζει όμως την ακεραιότητα του περιεχομένου του ιστότοπου. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το HTTPS στις κακόβουλες τοποθεσίες τους, εξαπατώντας τους επισκέπτες να νομίζουν ότι αυτές οι τοποθεσίες είναι ασφαλείς. Βεβαιώνεστε πάντα ότι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε είναι γνήσιος και αξιόπιστος, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιεί HTTPS.

Η λήψη αρχείων είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε κακόβουλο λογισμικό

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να κολλήσουν κακόβουλο λογισμικό μόνο κατεβάζοντας και εκτελώντας ύποπτα αρχεία. Ενώ αυτός είναι ένας τρόπος να μολυνθεί κάποιος, δεν είναι ο μόνος τρόπος. Οι κατεβάσεις Drive-by και οι κακόβουλες διαφημίσεις μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή σας χωρίς να απαιτείται να κατεβάσετε και να εκτελέσετε ένα αρχείο χειροκίνητα.

Μπορείτε επίσης να μολυνθείτε απλά και μόνο με την επίσκεψη σε έναν μολυσμένο ιστότοπο, ακόμη και χωρίς να κάνετε κλικ σε τίποτα. Διατηρείτε πάντα το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα πρόσθετά του ενημερωμένα στην πιο πρόσφατη έκδοση για να προστατεύεστε από τις γνωστές ευπάθειες και εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης ενός αξιόπιστου blocker διαφημίσεων για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους.

Όλες οι επεκτάσεις των προγραμμάτων περιήγησης είναι ασφαλείς

Ενώ οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης μπορούν να προσθέσουν χρήσιμες λειτουργίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν είναι όλες οι επεκτάσεις ασφαλείς. Ορισμένες επεκτάσεις μπορεί να περιέχουν κακόβουλο κώδικα, ενώ άλλες μπορεί να παρακολουθούν τις δραστηριότητες περιήγησής σας για σκοπούς μάρκετινγκ. Ακόμη και επεκτάσεις που ήταν αρχικά ασφαλείς μπορεί να γίνουν επιβλαβείς εάν αγοραστούν και επαναχρησιμοποιηθούν από λιγότερο ευσυνείδητους προγραμματιστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε αποκαλέσει τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης εφιάλτη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα βλέπετε συχνά ειδήσεις σχετικά με δημοφιλείς επεκτάσεις που κρύβουν κακόβουλο λογισμικό.

Επομένως, να είστε πάντα προσεκτικοί σχετικά με τις επεκτάσεις που εγκαθιστάτε. Εγκαθιστάτε μόνο επεκτάσεις από αξιόπιστους προγραμματιστές και ελέγχετε τα δικαιώματα που ζητάει μια επέκταση κατά την εγκατάσταση. Μια επέκταση πρόγνωσης καιρού, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να χρειάζεται πρόσβαση σε ολόκληρο το ιστορικό περιήγησής σας – και ίσως να θέλετε να σκεφτείτε αν χρειάζεστε εξαρχής μια επέκταση πρόγνωσης καιρού.

Η χρήση ενός VPN κάνει την περιήγησή σας απόλυτα ασφαλή

Τα VPN είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, αλλά δεν είναι μια ασημένια σφαίρα. Ένα VPN κρυπτογραφεί την κυκλοφορία στο διαδίκτυο και αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους άλλους να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν καθιστά την περιήγησή σας απολύτως ασφαλή.

Οι ιστότοποι που επισκέπτεστε και οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας, μπορούν ακόμα να παρακολουθούν δυνητικά τις δραστηριότητές σας. Επιπλέον, ο ίδιος ο πάροχος VPN μπορεί να δει την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο, εκτός αν εφαρμόζει αυστηρή πολιτική μη καταγραφής. Και είναι σημαντικό να ρυθμίζετε σωστά το VPN σας και να αποφεύγετε τα συνήθη λάθη.

Επομένως, ενώ ένα VPN είναι ένα καλό εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως ασφαλείς πρακτικές περιήγησης, ενημερωμένο λογισμικό και ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Browsers

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).