7 κανόνες για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου το διαδίκτυο είναι μια από τις ανέσεις της καθημερινότητάς μας, όπως είναι η τηλεόραση, τα βιβλία και οι ταινίες. Δεν βλέπουν τον διαδικτυακό κόσμο ως νέα τεχνολογία όπως μερικοί από εμάς.

Στη ζωή των παιδιών μας, υπήρχε πάντα η τεχνολογία και το διαδίκτυο. Επομένως, δεν προσεγγίζουν την αλληλεπίδρασή τους στο διαδίκτυο με την προσοχή που πρέπει. Βλέπουν μόνο μια οθόνη που αντιδρά στα πατήματά τους, αγνοώντας τους κινδύνους στην πλοήγησή τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα τρομάξουμε. Δεν θέλουμε να προκαλούμε άγχος κάθε φορά που συνδέονται στο ίντερνετ.

Τα παιδιά σήμερα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Και ως γονείς, θέλουμε να σερφάρουν στον κυβερνοχώρο με αυτοπεποίθηση και εκαιδευμένοι για τους τρόπους του ψηφιακού κόσμου και γνωρίζοντας τον τρόπο να προστατεύουν τον εαυτό τους μόνοι τους.

Παρακάτω θα δούμε 7 συμβουλές ασφαλείας για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας:

  1. Αποφύγετε τη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει το πλήρες όνομά σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τη διεύθυνση email και τον αριθμό του τηλεφώνου σας.
  2. Μάθετε πού βρίσκονται οι ρυθμίσεις απορρήτου σε κάθε ιστότοπο που χρησιμοποιείτε και προσαρμόστε τις υψηλότερες ρυθμίσεις τους. Μπείτε στην πρακτική να το κάνετε πάντα αυτό.
  3. Να θυμάστε ότι όλα όσα δημοσιεύετε στο διαδίκτυο υπάρχουν εκεί για πάντα, οπότε σκεφτείτε δύο φορές πριν ανεβάσετε φωτογραφίες και από τον εαυτό σας (ή την οικογένεια ή τους φίλους σας) ή δημοσιεύστε που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα.
  4. Κρατήστε τους ς μυστικούς από όλους εκτός από τους γονείς σας. Εάν κάποιος σας ζητήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας στο διαδίκτυο, σίγουρα μην τους δώσετε και ενημερώστε τους γονείς σας αμέσως.
  5. Να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι αυτοί που λένε ότι είναι διαδικτυακοί. Είναι πολύ εύκολο να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος. Για αυτόν τον λόγο, αποφύγετε να φιλία με ξένους στο διαδίκτυο και μην σχεδιάζετε ποτέ να συναντήσετε κάποιον που δεν γνωρίζετε προσωπικά
  6. Σεβαστείτε τις απόψεις των άλλων. Ο καθένας έχει δικαίωμα στις δικές του απόψεις, συμπεριλαμβανομένης και εσάς. Πάντα να είστε ελεύθεροι να δηλώσετε τι πιστεύετε, αλλά να το κάνετε με ευγενικό τρόπο. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ γρήγορα.
  7. Εάν βλέπετε ή ακούτε κάτι στο διαδίκτυο που σας κάνει να νιώθετε άβολα, σταματήστε να αλληλεπιδράτε και μιλήστε αμέσως με έναν αξιόπιστο ενήλικα, είτε είναι ο γονιός σας, είτε κάποιος αρμόδιος από τη Δ.Η.Ε.

Ελέγξτε την ψηφιακή ζωή των παιδιών σας σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Δείξτε του ότι αυτός είναι ένας τομέας που θα πρέπει να προσέχει, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα με τις σωστές διαδικτυακές συνήθειες, τις επιλογές και την σωστή επικοινωνία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).