Ένας spammer λειτουργούσε 750.000 λογαριασμούς στο Twitter

O Satnam Narang της Symantec, ανακάλυψε έναν απατεώνα που κατάφερε να δημιουργήσει και να λειτουργεί μόνος του 750.000 λογαρισμούς στο Twitter.fake followers

Ο ερευνητής ασφαλείας που ανακάλυψε το one man show spam κατάφερνε να κερδίζει μετρητά από διαφημίσεις και παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες.
Ο Narang δήλωσε ότι ένα και μοναδικός απατεώνας υποδύθηκε ειδησεογραφικά πρακτορεία και διασημότητες όλο το περασμένο έτος, προμοτάροντας ένα ψεύτικο προϊόν για απώλειας βάρους.

“Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της λειτουργίας spam είναι οι τεχνικές διατήρησης και ανάκτησης λογαριασμών, προκειμένου να αποφευχθούν τα Anti-Spam μέτρα, αναφέρει ο Narang στην έρευνα του: Uncovering a persistent diet spam operation on Τwitter (pdf).

“Από την αρχή του 2014, ένα μεμονωμένο άτομο διεξήγαγε μια τεράστια επιχείρηση spam στο Τwitter για πάνω από ένα χρόνο με τη χρήση περίπου 750.000 ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.”

Ο Narang δεν κατονόμασε τον απατεώνα, αλλά είπε ότι είχε καταχωρήσει ορισμένους λογαριασμούς με το  πραγματικό όνομά του και μέσω αυτών χρησιμοποιώντας ένα γνωστό Τwitter bot, έκανε τα retweets.

  Βίντεο παρουσίασης των Windows (blue) Pro 8.1 build 9374

Η απάτη αυτή αποτελείται από τρία είδη λογαριασμών που μιμούνταν μεγάλα εμπορικά σήματα. Χρησιμοποιούσαν κλεμμένα tweets και avatars, και ήταν γεμάτοι ψεύτικους οπαδούς – ή mockingbirds, parrots and eggs σύμφωνα με την ορολογία της Symantec.twitter spammer

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το TMZ, το MTV, το Yahoo! και το Beeb ήταν μερικοί από τους Mockingbird λογαριασμούς, ενώ παράλληλα υπήρχαν δεκάδες διασημότητες και τυχαίες φωτογραφίες με ελκυστικές γυναίκες σε λογαριασμούς παπαγάλων (parrots) σε μια προσπάθεια απόκτησης πραγματικών followers από τον απατεώνα. Όπως επισημαίνει η Symantec το φαινόμενο λογαριασμών spam που χρησιμοποιούν φωτογραφιές ελκυστικών γυναικών είναι πολύ παλιό αλλά δυστυχώς λειτουργεί ακόμα.

 

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


14  +    =  19