8 tips για να αποφύγετε απάτες αγορών

Τα καταστήματα λιανικής αυξάνονται στη ζήτηση με την αυξανόμενη ευκολία που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά ψώνια στους καταναλωτές. Ωστόσο, με ευκολία και άνεση, υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια, με μεγαλύτερες πιθανότητες για διαδικτυακές απάτες και απάτες όπου οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με διαδικτυακές συναλλαγές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους εξαπατούν τους αντιγράφοντας λογότυπα και σχέδια από αυθεντικούς ιστότοπους

Τι ακριβώς είναι οι απάτες στις online αγορές;

Οι απατεώνες τείνουν να εμφανίζονται ως μια πραγματική διαδικτυακή , δημιουργώντας πλαστούς ιστότοπους που μοιάζουν με γνήσια καταστήματα και δημιουργώντας διαφημίσεις για να εξαπατήσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε αυτούς. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται γενικά στις ροές κοινωνικών μέσων και ενδέχεται να είναι δύσκολο να τις καταλάβετε. Θα βοηθούσε να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πώς μπορεί να εξαπατηθείτε και αγοράσετε κάτι από έναν τέτοιο ιστότοπο.

Συνιστάται πάντα να κάνετε έρευνα σχετικά με την εταιρεία από την οποία σκοπεύετε να αγοράσετε τα τα σας. Ελέγξτε για ψεύτικους ιστότοπους αγορών που μπορεί να σας παρασύρουν να αγοράσετε τα προϊόντα τους σε απίστευτες τιμές. Αποφύγετε την αγορά προϊόντων από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν διαθέτουν λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας ή τους όρους και τις προϋποθέσεις ή τις πολιτικές απορρήτου.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι μια άλλη συνηθισμένη τεχνική που χρησιμοποιούν οι χάκερς για να κλέψουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, κωδικών πρόσβασης ή συνδέσεων. Συχνά, οι απατεώνες παρουσιάζουν ότι προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και να τους στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων ανεπιθύμητων συνδέσμων.

Πώς να αποτρέψετε τις απάτες ηλεκτρονικών αγορών;

Προσοχή σε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης ς από την εταιρεία την οποία δεν έχετε υποβάλει παραγγελίες, τότε θα μπορούσε να είναι αυτό μια απάτη. Ελέγξτε για συνδέσμους που λαμβάνετε μέσω του email σας και εάν δεν σας κατευθύνουν στον ιστότοπο της εταιρείας ή στο επίσημο κατάστημα, διαγράψτε αμέσως τον σύνδεσμο. Μερικές φορές, ενδέχεται να λάβετε ψεύτικες προσφορές και προσφορές στα εισερχόμενά σας από διαδικτυακές εταιρείες που ενδέχεται να περιέχουν ανεπιθύμητο ή κακόβουλο περιεχόμενο.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και αξιόπιστους κωδικούς πρόσβασης

Η προστασία με κωδικό πρόσβασης είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη των προσωπικών σας στοιχείων και τη χρήση με ασφάλεια για όλες τις διαδικτυακές συναλλαγές σας. Ειδικά χρησιμοποιώντας πολλούς λογαριασμούς email, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και πληροφορίες σύνδεσης, είναι απαραίτητο να επιλέξετε κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμό πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών χαρακτήρων. Εκτός αυτού, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης από τους λογαριασμούς σας και να μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας.

Επιλέξτε έναν ασφαλή τρόπο πληρωμής

Οι πιστωτικές κάρτες είναι γνωστό ότι προσφέρουν καλύτερη προστασία ασφάλειας για διαδικτυακές συναλλαγές από απάτες και κλοπές δεδομένων. Ταυτόχρονα, η πληρωμή κατά την παράδοση αγαθών φαίνεται να είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή, καθώς σας επιτρέπει να επαληθεύσετε τα προϊόντα και σε περίπτωση που το προϊόν χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παραδοθεί, μπορεί να ακυρωθεί εύκολα. Επίσης, δεν χρειάζεται να κοινοποιείτε τα στοιχεία της κάρτας σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε PayPal και πιστωτικές κάρτες σε αξιόπιστους ιστότοπους.

Χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση SSL για μεγαλύτερη ασφάλεια

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση όπως HTTPS για να ασφαλίσετε την επικοινωνία σας σε όλα τα δίκτυα. Το SSL διασφαλίζει ότι τα δεδομένα και οι πληροφορίες σας παραμένουν ιδιωτικά στους χρήστες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ελέγξετε για πιστοποιητικό SSL σε διαδικτυακούς ιστότοπους αγορών για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και να αποτρέψετε την πρόσβαση σε spammers. Πολλοί πάροχοι προσφέρουν φθηνά πιστοποιητικά EV SSL, το οποίο είναι ιδανικό για κατόχους ιστότοπων που επιθυμούν να εξασφαλίσουν πολλαπλούς υποτομείς (subdomains) με ένα μόνο πιστοποιητικό SSL.

Εγκαταστήστε λογισμικό προστασίας από ιούς

Η διαδικτυακή ασφάλεια των online αγορών μπορεί να βελτιωθεί με το λογισμικό προστασίας από ιούς που μπορεί να διατηρήσει το σύστημά σας ασφαλές και να προσφέρει μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης στους χρήστες σας. Επενδύστε σε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς που προσφέρει έναν διαδικτυακό μηχανισμό ασφάλειας στο διαδίκτυο. Επίσης, οι περισσότερες εταιρείες λογισμικού παρέχουν τακτικές ενημερώσεις και επιδιορθώσεις για ορισμένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα και για να διορθώσουν τις ευπάθειες. Χρησιμοποιήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα και διορθώσεις για το σύστημά σας

Ελέγξτε για αξιολογήσεις και προτάσεις των πελατών

Εάν κάνετε αναζήτηση στο Google για διαδικτυακούς ιστότοπους αγορών και απάτες, ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με παράνομους και ψεύτικους ιστότοπους αγορών.

Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε συνδέσμους προς ιστότοπους παρακολούθησης απάτης που παρέχουν πρόσβαση σε φόρουμ και συζητήσεις με πραγματικές εμπειρίες που μοιράζονται οι πελάτες σε τέτοιες ιστοσελίδες. Οι αξιολογήσεις μεταπωλητών είναι ένας ακόμη χρήσιμος πόρος όπου ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε κριτικές από πελάτες και αξιολογήσεις για πωλητές.

Στείλτε email στο ηλεκτρονικό κατάστημα πριν κάνετε μια αγορά

Ίσως είναι καλή ιδέα να στείλετε email σε ένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν που σκοπεύετε να αγοράσετε. Συνήθως, όλοι οι επώνυμοι και φημισμένοι ιστότοποι αγορών θα έχουν στοιχεία επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email ή αριθμών τηλεφώνου. Εάν νομίζετε ότι είναι έμπιστοι, τότε είναι καλύτερο να κάνετε μια μικρή αγορά από το κατάστημα πριν κάνετε μαζικές παραγγελίες για να μειώσετε τυχόν απώλειες.

Μείνετε μακριά από ψεύτικους ιστότοπους κουπονιών

Πολλοί ιστότοποι ζητούν από τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία, δελεάζοντάς τους να κάνουν κλικ σε κουπόνια. Εάν ο σύνδεσμος οδηγεί σε ορισμένους άγνωστους ιστότοπους, είναι καλύτερο να μην κοινοποιείτε πληροφορίες, καθώς ενδέχεται να είναι τέχνασμα από τους απατεώνες να συλλέγουν πληροφορίες ή να διαδίδουν μέσω κακόβουλου περιεχομένου. Κατά κύριο λόγο, υπάρχουν ψεύτικοι ιστότοποι που ενδέχεται να προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι αληθινές και να αποτελούν μέρος μιας απάτης.

Συμπέρασμα

Οι διαδικτυακές αγορές μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικές ενώ αγοράζετε αγαθά με άνεση από το σπίτι σας. Ωστόσο, η εμπειρία μπορεί να είναι καταστροφική εάν οι απατεώνες σας στοχεύουν καθώς μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων προσωπικών πληροφοριών. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις απάτες αγορών διατηρώντας τον έλεγχο σε ουσιώδη πράγματα, όπως αξιολογήσεις προμηθευτών και κριτικές, ψωνίζοντας από ιστότοπους που έχουν μόνο πρωτόκολλο HTTPS και να είστε προσεκτικοί όταν μοιράζεστε στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που σχετίζεται με συναλλαγές ενώ ασχολείστε με άγνωστους ιστότοπους αγορών.

Πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να φαίνονται ασφαλείς, αλλά στοχεύουν πελάτες. Ως εκ τούτου, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διαθέτουν πιστοποιητικά SSL για την προστασία των συμφερόντων των πελατών τους με μια ασφαλή και ασφαλή εμπειρία περιήγησης. Επίσης, φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που έχουμε δώσει παραπάνω για να αποφύγετε απάτες μέσω διαδικτύου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).