Το Starlink θέτει πολιτική ορθής χρήσης και όριο δεδομένων

Το Starlink έθεσε στους οικιακούς πελάτες της Αμερικής όριο στην χρήση της υπηρεσίας του, αναφέροντας όπως “δίκαιη χρήση” και “ορθή λειτουργία”. Μέχρι στιγμής δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά …

starlink plate

Το Starlink έστειλε email στους πελάτες της στην Αμερική αναφέροντας ότι η πρόσβασή τους στο ενδέχεται να περιοριστεί αν χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 1 TB μέσα σε ένα μήνα. Οι αλλαγές στην πολιτική της περιλαμβάνουν χαμηλότερες μέσες ταχύτητες και αντίμετρα για τη μείωση της συμφόρησης κατά τις περιόδους αιχμής.

Οι τυπικοί οικιακοί χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα ξεκινούν κάθε μήνα με όριο 1 TB για χρήση κατά τις “ώρες αιχμής”, δηλαδή από τις 7 π.μ. έως 11 μ.μ. Αν δεν το ξεπεράσουν θα έχουν “πρόσβαση κατά ”. Εάν ένας συνδρομητής χρησιμοποιεί περισσότερα από 1 TB, θα μεταβεί στη “Βασική πρόσβαση”, η οποία είναι απεριόριστη μεν, αλλά δυνητικά πολύ πιο αργή από την πρόσβαση κατά προτεραιότητα, όταν υπάρχει συμφόρηση.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να πληρώνουν επιπλέον ποσά για την πρόσβαση κατά προτεραιότητα, αν φτάσουν το όριο. Η χρέωση είναι 0,25 $ ανά GB ή 250 $ ανά TB. Ναι, και όπως επισημαίνει ένας χρήστης του στο subreddit του Starlink, η αγορά δύο συνδρομών Starlink θα είναι 140 $ φθηνότερη από την αγορά 2 TB δεδομένων με τη μία συνδρομή !.

Η Starlink άλλαξε επίσης τις αναμενόμενες ταχύτητες της υπηρεσίας, χωρίς να ειδοποιήσει τους πελάτες της. Οι τρέχοντες χρήστες πάντως λένε ότι ούτως ή άλλως έχουν πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από αυτές που διαφημίζει το Starlink εδώ και μήνες.

Για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι στιγμής στους οικιακούς χρήστες. Και λέμε “μέχρι στιγμής” γιατί το ίδιο το Starlink αναφέρει ότι “Αυτή η Πολιτική Δίκαιης Χρήσης δεν ισχύει για Υπηρεσίες Κατοικίας στη χώρα σας αυτήν τη στιγμή“.

Φαίνεται παράξενο που η εταιρεία SpaceX επέλεξε τώρα να εισαγάγει όρια δεδομένων στο Starlink αφού η υπηρεσία είχε σκαμπανεβάσματα τον περασμένο μήνα, όταν ο Έλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία δεν ήθελε να συνεχίσει να πληρώνει για τη δωρεάν χρήση της υπηρεσίας προς τον ουκρανικό στρατό. προτού τελικά υποχωρήσει στην απόφασή του.

Το CNN αναφέρει ότι η SpaceX βρίσκεται ακόμα σε συνομιλίες για να εισπράξει από το Πεντάγωνο τον λογαριασμό για τους 1.300 τερματικούς σταθμούς που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία, όταν ήταν εκτός ς την περασμένη εβδομάδα.

Φαίνεται ότι ο Έλον Μασκ ψάχνει τρόπο να κάνει οικονομία μετά την αγορά του Twitter.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

SpaceX,Starlink,Twitter,Elon,Musk

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).