Ένα smartphone μπορεί να γίνει smarterphone

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθούν να καταστήσουν τα , ικανά να αναγνωρίζουν και να κατανοούν αντικείμενα που βρίσκονται στο οπτικό πεδίο της ενσωματωμένης ς.

smartphone
REUTERS/MIKE SEGAR

Η έρευνα εστιάζεται στην ικανότητα που αποκαλείται learning, βαθιά μάθηση θα μπορούσαμε να πούμε σε ελεύθερη μετάφραση, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικά στρώματα μάθησης που μιμούνται τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται στο λογισμικό που επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν εικόνες και αρχεία βίντεο, που έχουν γίνει tagged με κάποιες λέξεις-κλειδιά. Ωστόσο, εκείνος ο αλγόριθμος deep learning δεν μπορεί να μεταφερθεί αυτούσιος στις φορητές , καθώς αυτές δεν διαθέτουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ.

Έτσι, οι ερευνητές προχώρησαν στις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να αναπτύξουν το λογισμικό εκείνο που θα τους επιτρέπει τη χρήση του αλγόριθμου από τον επεξεργαστή ενός συμβατικού . Η νέα ικανότητα βαθιάς μάθησης που αναπτύχθηκε δίνει στις φορητές συσκευές μια αναβάθμιση που φτάνει στα όρια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

  Προσοχή: Εφαρμογές Android χρησιμοποιούν την κάμερα εν αγνοία των χρηστών

Η νέα, προσαρμοσμένη, τεχνική βαθιάς μάθησης για τις φορητές συσκευές λειτουργεί επίσης σε «διαδοχικά» επίπεδα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue θεωρούν ότι η πλήρης ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου και ίσως να μην αργήσει η στιγμή που θα ενσωματωθεί σε εμπορικά διαθέσιμα smartphones και wearables.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπως το Google , τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου ή ακόμα και σε ρομποτικά αυτοκινούμενα οχήματα.

Το ερευνητικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του αμερικανικού Γραφείου Ναυτικών Ερευνών, του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και της DARPA (Defense Advanced Research Agency).

naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  53  =  61