Μελέτη της Google για τα Ad injectors

Τα είναι ανεπιθύμητες εφαρμογές που εισάγουν νέες διαφημίσεις ή να αντικαθιστούν αυτές που ήδη υπάρχουν. Το κακόβουλο λογισμικό συνεχίζει να μολύνει το διαδίκτυο πάνω από ένα χρόνο, και η με μια μελέτη που δημοσίευσε, θέλει να μας δείξει πόσο διάχυτα είναι.Ad injectors

Σήμερα, η εταιρεία κυκλοφόρησε λεπτομέρειες από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία δύο πανεπιστημίων (UC Berkley και της Santa Barbara) και αποκαλύπτει μερικά ανησυχητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την Google, γύρω στο 5,5% μοναδικές διευθύνσεις IP (φανταστείτε τον αριθμό σε εκατομμύρια χρήστες) που επισκέπτονται τις σελίδες της Google από Ad injectors. Περίπου το 5,1% από αυτούς χρησιμοποιούν Windows και το 3,4% χρησιμοποιεί Mac (πάει ο μύθος της ασφάλειας στα Mac).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πάνω από 50.000 επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης και 34.000 εφαρμογές λογισμικού αναλαμβάνουν τον έλεγχο της περιήγησης και διαθέτουν Ad injectors. Το 30% από αυτές τις εφαρμογές κλέβει τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών, καταγράφει τις αναζητήσεις ή γενικότερα τη δραστηριότητα του χρήστη, και την καταθέτει σε τρίτους.

  Η ιστορία της δισκέτας και πως έγινε το διάσημο εικονίδιο Save

Θα θυμάστε το λογισμικό Superfish της Lenovo που αναφέραμε το Φεβρουάριο. Λοιπόν, αν και η Lenovo φαίνεται να το έχει αποσύρει, το Superfish άφησε το στίγμα του. Υπάρχει στην έρευνα της Google στο 3,9% των περιπτώσεων. Αν και Superfish δεν μπορεί να δώσει από μόνο του διαφημίσεις, παρέχει μια βιβλιοθήκη που περιέχει εταιρείες διαφήμισης που χρησιμοποιεί το κακόβουλο λογισμικό.

Η Google αναφέρει επίσης, σύμφωνα με το , ότι τα Ad injectors έχουν χτυπήσει μεγάλες εταιρείες όπως τις Sears, Wal-Mart, Target και Ebay που βλέπουν τις διαφημίσεις τους να αντικαθίστανται από μη εξουσιοδοτημένες. Συχνά, αυτές οι εταιρείες δεν γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς οι διαφημιστές δεν μπορούν συνήθως να γνωρίζουν πότε υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Το Google έχει ήδη λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των Ad injectors. Για παράδειγμα, η εταιρεία προέβη στην απαγόρευση 192 ​​επεκτάσεων του , που είχαν προσβάλλει περίπου 14 εκατομμύρια χρήστες. Βελτίωσε επίσης εργαλεία της για την αναγνώριση του ανεπιθύμητου λογισμικού, και ενημέρωσε ταυτόχρονα τους διαφημιστές που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από τις απάτες.

  Google Chrome 105 επιδιορθώνει 24 κενά ασφαλείας

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη μελέτη στη σελίδα ερευνών της Google.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


45  +    =  51