Aerial for Windows στο Github για όλους

Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως η αναπτύσσει και υποστηρίζει σε πολύ καλό βαθμό τα προϊόντα της. Έτσι το 2015 παρουσίασε νέα screensavers για το Apple TV.

Τα screensavers αυτά ήταν τοπία σε διάφορα σημεία του κόσμου τραβηγμένα με drone. Με τον καιρό η Apple άρχισε να προσθέτει βίντεο από το διάστημα καθώς και υποθαλάσσια, ενώ η λίστα συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Αμέσως οι χρήστες του Apple TV αγάπησαν αυτή τη δυνατότητα, ενώ μερικοί θέλησαν να την αποκτήσουν και στα macOS συσκευές της εταιρίας. Η Apple όμως δεν ανέπτυξε αυτή τη δυνατότητα. Έτσι μια ομάδα χρηστών έκανε πράξη αυτό το εγχείρημα. Και έτσι δημιουργήθηκε το Aerial for macOS (https://github.com/JohnCoates/Aerial).

Το Aerial είναι ένα project το οποίο παίρνει αυτά τα βίντεο και τα προβάλει ως screensaver στη συσκευή. Αυτό είναι δυνατό καθώς η Apple δεν αποθηκεύει τα βίντεο αυτά τοπικά στο Apple TV, αλλά online σε έναν server της και το κάθε Apple TV τα “streamάρει” όποτε τα χρειαστεί. Το project είναι γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Swift και παρέχεται στο GitHub δωρεάν για λήψη.

Σύντομα όμως και οι χρήστες των Windows συσκευών θέλησαν να αποκτήσουν ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό και έτσι ο χρήστης του GitHub cDima, κατά κόσμον Dmitry Sadakov, μαζί με μία ομάδα προγραμματιστών εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα links της τοποθεσίας που αποθηκεύονται videos μπορούν να βρεθούν και ανέπτυξε το αρχικό Aerial για συσκευές Windows (https://github.com/cDima/Aerial).

  KB5020435 για Windows 10 διορθώνει προβλήματα σύνδεσης

Το project τα πρώτα χρόνια αγαπήθηκε από την κοινότητα του GitHub, η οποία το βοήθησε πολύ να εξελιχθεί, καθώς και από τους χρήστες του screensaver. Το project αυτό όμως υστερούσε σε πολλά σημεία όμως

. Η επιλογή ποιων βίντεο από τη λίστα θα προβληθούν από τη λίστα δεν υπήρξε ποτέ ως δυνατότητα, ενώ στην έκδοση για macOS υπάρχει από τις πρώτες μέρες. Ακόμα λόγω της δυσκολίας στη συντήρηση και ανάπτυξη για διάφορους λόγους το project αυτό το 2017 σταμάτησε να αναπτύσσεται. Η εφαρμογή ήταν γραμμένη σε C# και κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκδοση 6.1-Stable.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα και τη 2η προσπάθεια δημιουργίας του Aerial για Windows. Ο χρήστης Orange Jedi στο GitHub, λόγω της απογοήτευσης όταν έμαθε ότι σταματάει η ανάπτυξη του Aerial του cDima, αποφάσισε να φτιάξει τη δικιά του, η οποία να φτάνει στο επίπεδο χαρακτηριστικών την αντίστοιχη στο macOS (https://github.com/OrangeJedi/Aerial).

Η εφαρμογή αυτή την φορά είναι γραμμένη χρησιμοποιώντας HTML, JavaScript και CSS ενώ αξιοποιεί το Electron Framework ώστε να λειτουργεί σαν εφαρμογή σε Windows.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να “streamάρει” τα βίντεο από τους server της Apple, ενώ μπορεί επίσης και να τα “Cache-άρει” με σκοπό την αποφυγή του buffering κατά την αναπαραγωγή. Επίσης ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσω από τη λίστα των video, ποια επιθυμεί να προβάλει και να έχει αποθηκευμένα τοπικά ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις δικτύου.

  Όχι το Facebook δεν θα φύγει από την Ευρώπη Privacy Shield 2.0

Ακόμα υπάρχουν επιλογές για δημιουργία προφίλ με λίστα βίντεο, όπως και text overlays κατά τη διάρκεια του playback τα οποία μπορεί να παραμετροποιήσει ο χρήστης με κείμενο της επιλογής του, την ώρα/ημερομηνία όπως και πληροφορίες σχετικά με το βίντεο που προβάλλεται (τοποθεσία κτλ.).

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε στάδιο Beta, όμως λειτουργεί σε έναν ικανοποιητικό βαθμό με ελάχιστα bugs.

Συχνές είναι επίσης οι ενημερώσεις με καινούρια χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις βελτίωσης των επιδόσεων. Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν στο GitHub (https://github.com/OrangeJedi/Aerial/releases) , ενώ υπάρχουν και χρήσιμες οδηγίες όπως και εγχειρίδιο χρήσης στο Wiki του site (https://github.com/OrangeJedi/Aerial/wiki).

Είμαστε όμως μια ομάδα μόνο δύο ατόμων οι οποίο προσπαθούμε να συντηρούμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν.

Έχοντας ήδη δει την κατάληξη της πρώτης προσπάθειας υλοποίησης του Aerial, λόγω της μη συμμετοχής της κοινότητας στη βοήθεια ανάπτυξης, προσκαλούμε όποιον ενδιαφερόμενο, με ή χωρίς προγραμματιστικές γνώσεις, να δοκιμάσει την εφαρμογή, να αναφέρει μας όποια προβλήματα συναντήσει με σκοπό να τα επιδιορθώσουμε (https://github.com/OrangeJedi/Aerial/issues), ενώ αν έχει τις γνώσεις να το κάνει ακόμα και ο ίδιος, αφού πρώτα συμβουλευτεί το Contributing Guide του project (https://github.com/OrangeJedi/Aerial/wiki/Contributing-Guide).

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).