Αύξηση των LED κίνδυνος για την υγεία ανθρώπων και ζώων

Το “ από τεχνητές πηγές αυξάνεται, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον, σύμφωνα με μια μελέτη.

led sc

Ακαδημαϊκοί στο Πανεπιστήμιο του Exeter εντόπισαν μια αλλαγή στο είδος του φωτισμού που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές χώρες τη νύχτα για να φωτίσουν τους δρόμους και τα κτίρια.

Χρησιμοποιώντας που τραβήχτηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS από το Space ), διαπίστωσαν ότι οι πορτοκαλί εκπομπές από τα παλαιότερα φώτα νατρίου αντικαθίστανται πολύ γρήγορα από λευκές εκπομπές που παράγονται από φώτα LED.

Όλοι γνωρίζουμε ότι φωτισμός LED είναι ενεργειακά πιο αποδοτικός και κοστίζει λιγότερο στη λειτουργία του. Οι ερευνητές όμως αναφέρουν ότι η αυξημένη ακτινοβολία του “μπλε” φωτός προκαλεί “σημαντικές βιολογικές επιπτώσεις” σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η μελέτη ισχυρίζεται επίσης ότι προηγούμενες έρευνες για τις επιπτώσεις της φωτορύπανσης έχουν υποτιμήσει τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας του μπλε φωτός.

Η κυριότερη από τις συνέπειες του μπλε φωτός στην υγεία είναι η ικανότητά του να καταστέλλει την παρ μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τα πρότυπα ύπνου στους ανθρώπους και σε άλλους οργανισμούς.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η αυξημένη έκθεση στο τεχνητό μπλε φως μπορεί να επιδεινώσει τις συνήθειες ύπνου των ανθρώπων, κάτι που με τη σειρά του, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία χρόνιων παθήσεων υγείας.

Η αύξηση της ακτινοβολίας του μπλε φωτός στην Ευρώπη μείωσε επίσης την ορατότητα των αστεριών στον νυχτερινό ουρανό, κάτι που σύμφωνα με τη μελέτη “μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αίσθηση της φύσης από τους ανθρώπους”.

Το μπλε φως μπορεί επίσης να αλλάξει τα πρότυπα συμπεριφοράς πολλών ζώων, όπως των νυχτερίδων σκόρων κλπ, καθώς μπορεί να αλλάξει και τις κινήσεις τους προς ή μακριά από τις πηγές φωτός.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
LED,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).