22 χρόνια για ένα update του 386BSD είναι πολλά?

Μετά από 22 χρόνια, η Lynne Jolitz, μία από τους προγραμματιστές του λειτουργικού συστήματος 386BSD, κυκλοφόρησε 2 updates του. Είναι αυτό που λέμε το καλό πράγμα αργεί.

386bsd

Το 386BSD κυκλοφόρησε το 1994 μαζί με μια σειρά άρθρων στο Dr. Dobb's Journal, αλλά στη συνέχεια οι προγραμματιστές του το παράτησαν για να ασχοληθούν με τα FreeBSD και . Η τελευταία γνωστή δημόσια του 386BSD ήταν η 0.1.

Αυτό μέχρι την Τετάρτη, όταν η Lynne Jolitz, μία από τους προγραμματιστές του 386ΒSD, κυκλοφόρησε στο Github τον πηγαίο κώδικα για την έκδοση 1.0, καθώς και την 2.0.

Για τους ρομαντικούς αναγνώστες μας, το 386ΒSD μας μεταφέρει πίσω στις ημέρες που ήταν σημαντικό να μπορεί κάποιος να μετρήσει, να διαβάσει και να κατανοήσει τον πηγαίο κώδικα κάθε υ σε μία Unix διανομή. Το 386ΒSD είναι επίσης ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του BSD και του Linux. Μπορεί κανείς να βρει κομα του μαθηματικού κώδικα εξομοίωσης του στον πηγαίο κώδικα του 386ΒSD.

Το 386ΒSD έχει σχεδιαστεί για μικρο Intel 80386. Αν δεν έχετε κανένα ξεχασμένο τέτοιο μηχάνημα στο πατάρι του σπιτιού σας για να αρχίσετε να παίζετε τότε μπορείτε να βρείτε οδηγίες για να το τρέξετε στο δικτυακό hardware εικονικό περιβάλλον Qemu.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).