22 χρόνια για ένα update του 386BSD είναι πολλά?

Μετά από 22 χρόνια, η Lynne Jolitz, μία από τους προγραμματιστές του λειτουργικού συστήματος 386BSD, κυκλοφόρησε 2 updates του. Είναι αυτό που λέμε το καλό πράγμα αργεί.

386bsd

Το 386BSD κυκλοφόρησε το 1994 μαζί με μια σειρά άρθρων στο Dr. Dobb’s Journal, αλλά στη συνέχεια οι προγραμματιστές του το παράτησαν για να ασχοληθούν με τα και NetBSD. Η τελευταία γνωστή δημόσια έκδοση του 386BSD ήταν η 0.1.

Αυτό μέχρι την Τετάρτη, όταν η Lynne Jolitz, μία από τους προγραμματιστές του 386Β, κυκλοφόρησε στο Github τον πηγαίο κώδικα για την έκδοση 1.0, καθώς και την 2.0.

Για τους ρομαντικούς αναγνώστες μας, το 386ΒSD μας μεταφέρει πίσω στις ημέρες που ήταν σημαντικό να μπορεί κάποιος να μετρήσει, να διαβάσει και να κατανοήσει τον πηγαίο κώδικα κάθε αρχείου σε μία Unix διανομή. Το 386ΒSD είναι επίσης ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του BSD και του . Μπορεί κανείς να βρει κομμάτια του μαθηματικού κώδικα εξομοίωσης του στον πηγαίο κώδικα του 386ΒSD.

  Κωνσταντίνα Ζούνη διάκριση Open Library Fellow

Το 386ΒSD έχει σχεδιαστεί για μικροεπεξεργαστές Intel 80386. Αν δεν έχετε κανένα ξεχασμένο τέτοιο μηχάνημα στο πατάρι του σπιτιού σας για να αρχίσετε να παίζετε τότε μπορείτε να βρείτε οδηγίες για να το τρέξετε στο δικτυακό hardware εικονικό περιβάλλον Qemu.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  76  =  78