Μετά την Google και η Microsoft συμμετέχει στο “δικαίωμα στη λήθη”

Μετά την Google και η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, συμμετέχει στο “δικαίωμα στη λήθη” που επέβαλε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εταιρίες.

Microsoft Bing

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ  οι μηχανές αναζήτησης είναι υποχρεωμένες να διαγράψουν από τα αποτελέσματα προσωπικά δεδομένα πολιτών, εφόσον τους ζητηθεί.

Η Google είναι η πρώτη από τις μηχανές αναζήτησης που ετοίμασε μία online φόρμα, ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να την ενημερώνουν για την αφαίρεση από τα αποτελέσματά της, για links που έχουν λανθασμένες πληροφορίες ή στοιχεία που «δεν αφορούν κανέναν άλλον».

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Μicrosoft, με μία online φόρμα στην οποία πολίτες της ΕΕ ζητούν να αφαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing.

Η Μicrosoft βλέποντας τη Google να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα πολλά αιτήματα, ζητά περισσότερες πληροφορίες από τους πολίτες κατά την αίτηση, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, κράτος της Ευρώπης και κάποιες αποδείξεις ότι όντως ο πολίτης θίγεται.

  Νίκη των hackers: Η Sony ακύρωσε τη πρεμιέρα της ταινίας

Τέλος, η Μicrosoft ελέγχει αν το αίτημα αφορά κάποιον “επώνυμο ή ανώνυμο” πολίτη, ώστε να χειριστεί διαφορετικά την κάθε αίτηση.

Πηγή: e-pcmag.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


15  +    =  23