Αν αγοράζατε μετοχές της Apple αντί για iPhone, πόσα θα είχατε σήμερα;

Τι θα συνέβαινε αν, αντί να αγοράζετε το νεότερο iPhone κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί ένα, αγοράζατε με τα ίδια χρήματα μετοχές της Apple;

all iphone

Κυκλοφορεί ένα tweet που λέει ότι αν είχατε αγοράσει μετοχές της Apple αντί για ένα iPhone κάθε φορά που κυκλοφορούν, θα είχατε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Τα μαθηματικά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή (αν ξοδέψατε δηλαδή 20 χιλιάδες δολάρια σε μετοχές της Apple όταν άρχισαν οι φήμες για το iPhone) θα είχατε 1,5 εκατομμύρια δολάρια σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση, αλλά μόνο αν ήσασταν διορατικός το 2007, και γνώριζατε πότε η Apple θα κυκλοφορούσε τηλέφωνα και σε ποια τιμή.

Ένας πιο δίκαιος τρόπος για τον υπολογισμό της πρώτης υπόθεσης υπάρχει παρακάτω (να αγοράσετε το τελευταίο μοντέλο iPhone κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί ένα ή να ξοδεύετε το ίδιο ποσό σε μετοχές της Apple.

Αν το είχατε κάνει, θα είχατε ξοδέψει περίπου 16.000 δολάρια για να αγοράζατε όλα τα νέα iPhone όλα αυτά τα χρόνια. Αν είχατε αγοράσει μετοχές της Apple, θα είχατε σήμερα περίπου 147.000 $ — ή κέρδος περίπου 131.000 $.apple stock price

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει αυξηθεί σημαντικά από την κυκλοφορία του αρχικού iPhone. Το παραπάνω γράφημα περιλαμβάνει τις διακυμάνσεις μετοχών. Εικόνα: από το MacroTrends.

techcrunch.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).