Αυτόνομα αεροταξί το 2017 από την Airbus

Αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα ετοιμάζει η ! Μια ομάδα μηχανικών της Airbus φέρεται να αναπτύσσει αυτόνομα ιπτάμενα ταξί με στόχο να πετούν πάνω από την κυκλοφορία για τη μεταφορά μεμονωμένων επιβατών και φορτίων σε πολυσύχναστες πόλεις. Το ουτοπικό όραμα ίσως ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία σχεδιάζουν να αρχίσουν με τις δοκιμές ενός πρωτοτύπου οχήματος στα τέλη του .

Στο ένα εταιρικό περιοδικό της Airbus, ο executive, κ. Rodin Lyasoff ισχυρίζεται ότι “Σε μόλις δέκα χρόνια, θα μπορούσαμε να έχουμε προγράμματα στην αγορά που θα φέρουν την επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους.”flying taxi Airbus

Το project, που ονομάστηκε Vahana, ξεκίνησε το Φεβρουάριο του , και είναι μια διαίρεση του ομίλου της Airbus που βασίζεται (πού αλλού;) στη Silicon Valley. Ο σχεδιασμός του οχήματος είναι ήδη πλήρης, και τώρα οι μηχανικοί έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τα υποσυστήματα του πρώτου δοκιμαστικού οχήματος.

Η ιδέα του να πετάς πάνω από την κυκλοφορία είναι υπέροχη, αλλά υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είναι πολύ συντηρητικές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα αυτόνομα οχήματα, και έτσι το δεκαετές χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται να είναι ρεαλιστικό.

  Optimizer 14.7 βελτιώστε Windows 10 και 11 δωρεάν

Έπειτα, υπάρχουν και τα τεχνικά εμπόδια: το αεροσκάφος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια τεχνολογία που θα του επιτρέπει να “αισθάνεται” και να αποφεύγει που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

“Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε σαν στόχο να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει ο Lyasoff. Επιπλέον, όταν (και αν) τα αερο-ταξί είναι λειτουργικά και νόμιμα, δεν θα υπάρξει μετατόπισης της κυκλοφορίας από το έδαφος στον αέρα;

Παρά τις προκλήσεις όμως, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Airbus Tom Enders είναι πεπεισμένος ότι τα σχέδια της εταιρείας είναι ρεαλιστικά.

“Δεν είμαι οπαδός του Star Wars, αλλά δεν είναι τρελό να φανταστεί κανείς ότι μια μέρα οι μεγάλες πόλεις μας θα έχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα κατά μήκος των δρόμων στον ουρανό” αναφέρει.

“Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα χρησιμοποιούμε τα smartphones μας για να κλείσουμε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ιπτάμενο ταξί που θα προσγειώνεται έξω από την πόρτα μας. – Χωρίς πιλότο”

Φωτογραφία: techcrunch.com

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).