Υβριδικό Airlander 10: πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση

Το υβριδικό αεροπλάνο – μικρό αερόστατο – ελικόπτερο που ονομάζεται 10 κατάφερε να μείνει 20 λεπτά στον αέρα σήμερα μετά από μήνες προετοιμασίας.

Το αερόπλοιο, που αρχικά προορίζονταν για τον στρατό των ΗΠΑ, αλλά έχασε τη χρηματοδότησή του το λόγω των περικοπών των δαπανών άμυνας. Airlander 10

Το ασυνήθιστο σχήμα του Αirlander 10 έχει ένα σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα εμπορικά αεροσκάφη. Το αεροσκάφος έχει 90 μέτρα μήκος και είναι περίπου 15 μέτρα μεγαλύτερο από ό, τι τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Διαθέτει τέσσερις κινητήρες και το σχήμα διατηρείται από πεπιεσμένο ήλιο – περίπου 38.000 κυβικά μέτρα που διογκώνει το κύτος που είναι φτιαγμένο από ίνες άνθρακα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αεροσκάφη, το Airlander 10 δεν χρειάζεται κάποιο διάδρομο, και είναι ικανό για προσγείωση σε χιόνι ή πάγο και νερό. Αν είναι επανδρωμένο, το αεροσκάφος μπορεί να παραμείνει σε πτήση για έως και πέντε ημέρες.

Αν δεν είναι επανδρωμένο, το Airlander 10 μπορεί να μείνει στον αέρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Η ικανότητα του να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε μέρη που τα άλλα αεροσκάφη δεν μπορούν, του επιτρέπουν πτήσεις σε μερικές από τις πιο αφιλόξενες περιοχές – όπως μια υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Μπορεί επίσης να μεταφέρει έως και 10 τόνους φορτίου.

Η πρώτη επιτυχής (μη στρατιωτική) δοκιμαστική πτήση που έκανε το αεροσκάφος με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε από το , βόρεια του Λονδίνου.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).