Άλλαξαν το tag NSA SELinux σε SELinux

Το Linux Enhanced Security (SELinux) αποτελεί μέρος του κύριου πυρήνα για δύο δεκαετίες για να εφαρμόζει πολιτικές ασφαλείας ελέγχου πρόσβασης. Τώρα χρησιμοποιείται ευρέως για τη βελτίωση της ασφάλειας των διακομιστών Linux και άλλων συστημάτων.

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με το Linux μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το SELinux προέρχεται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA από το National Security Agency). Ο νέος πυρήνας Linux 6.6 όμως αφαιρεί όλες τις αναφορές για την NSA.

nsa

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ανέπτυξε στον αρχικό κώδικα για το Security Enhanced Linux και ήταν ο κύριος αρχικός προγραμματιστής. Η NSA συνέχισε να συνεισφέρει στο SELinux όλα αυτά τα χρόνια, ενώ με την αυξανόμενη υιοθέτησή του άρχισαν να βοηθούν κι άλλοι στην ανάπτυξη, μεμονωμένοι προγραμματιστές αλλά και οργανισμοί.

Την τελευταία δεκαετία όμως ακούστηκαν πολλά για την NSA λόγω διαφόρων σκανδάλων, και ορισμένοι φίλοι του ανοιχτού κώδικα δεν ήθελαν τη συμμετοχή της NSA στο SELinux κάνοντας συνεχώς επικριτικές παρατηρήσεις. Αν και υπάρχουν προγραμματιστές της NSA που εξακολουθούν να ασχολούνται με το SELinux, ξεκινώντας από το Linux 6.6, οι αναφορές (tags) που υπάρχουν για την “NSA” αφαιρούνται – εν μέρει για φαίνεται ότι δεν είναι υπόθεση μόνο της NSA.

Η ανακοίνωσε αναφέρει:

2023 08 30 11 55 48

Ο Stephen Smalley δήλωσε ότι άλλαξε το “NSA SELinux” σε απλά “SELinux”, αναφέροντας “έχουμε προχωρήσει πολύ από την αρχική υποβολή της NSA και θεωρώ ότι το SELinux είναι ένα αληθινό κοινοτικό project σε αυτό το σημείο, οπότε η κατάργηση της επωνυμίας NSA έχει νόημα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).