Γνωρίστε τα malware της σοβαρής Microsoft

Πριν από μερικές μέρες αναφέραμε ότι η Microsoft δοκιμάζει νέα αναδυόμενα παράθυρα στη δεξιά κάτω πλευρά της επιφάνειας εργασίας πάνω από όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια.
Το αναδυόμενο παράθυρο, εμφανίζεται ακόμη και κατά τη διάρκεια περιόδων παιχνιδιού. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι είδαν το αναδυόμενο παράθυρο όταν έπαιζαν ένα παιχνίδι σε πλήρη οθόνη.

Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να διανοηθείτε το μέγεθος αυτής της είδησης, αλλά είμαι σίγουρος, ότι κανείς δεν συναίνεσε στην Microsoft να κάνει κατάχρηση της ικανότητάς της, να αναλύει τη χρήση του υπολογιστή για να δείχνει αναδυόμενα παράθυρα του Bing μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε τον Chrome με το Google Search.

Φυσικά είμαι βέβαιος ότι η Microsoft καλύπτεται νομικά από τις δεκάδες συμφωνίες άδειας χρήσης που κανείς δεν διαβάζει αλλά συναινεί.

Η ειδοποίηση που εμφανίστηκε σε πάρα πολλούς χρήστες δεν ήταν καν μια κανονική ειδοποίηση. Δεν εμφανίστηκε στο κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 11, ούτε σαν συνδεδεμένο στο τμήμα των Windows 11 που σας προτείνει νέες δυνατότητες. Ήταν κυριολεκτικά ένα κακόβουλο εκτελέσιμο αρχείο που εμφανίστηκε ως δια μαγείας στην διαδρομή c:\windows\temp\mubstemp. Το συγκεκριμένο αρχείο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο από τη Microsoft.

bingpopup0
Screenshot by Tom Warren / The Verge

“Είμαστε ενήμεροι για αυτές τις αναφορές και έχουμε διακόψει αυτήν την ειδοποίηση ενώ ερευνούμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ακούσια συμπεριφορά”, δήλωσε η Caitlin Roulston, διευθύντρια επικοινωνίας της Microsoft, στο The Verge.

Πιθανότατα δεν έχετε δει το τελευταίο αναδυόμενο παράθυρο, και αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft πειραματίζεται με έναν μικρό αριθμό χρηστών των Windows. Αν υπάρξει κατακραυγή η εταιρεία προσπαθήσει να βρει άλλον τρόπο να σας σερβίρει την προπαγάνδα της.

Μπορεί να θεωρείτε ότι αυτό είναι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft και θα πρέπει να δεχτείτε ως έχει. Σε τελική ανάλυση, η Google διαθέτει παρόμοιες ειδοποιήσεις στις ιστοσελίδες της για να κάνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί τον Chrome ή σερβίρει συνεχώς το spam μήνυμα για το premium YouTube.

Όμως οι συμπεριφορές της Microsoft είναι πέρα από μια απλή προτροπή. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να κλείνετε παράθυρα ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, ή πάνω στις εφαρμογές που εργάζεστε.

Τα Windows δεν είναι δωρεάν λογισμικό, απαιτούν άδεια την οποία σχεδόν κάθε καταναλωτής πληρώνει. Αυτό θα μπορούσε να είναι με τη μορφή της τιμής ενός φορητού υπολογιστή που διαθέτει άδεια OEM των Windows ή έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος αν φτιάξατε ένα δικό σας υπολογιστή.

Η Microsoft θα πρέπει να σεβαστεί το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν για τα Windows και δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Τα Windows είναι ένα σημαντικό εργαλείο παραγωγικότητας για πολλούς και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ένα παράθυρο streaming φορτωμένο με διαφημίσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).